Άδειες για δύο νέες πλωτές εξέδρες στη Μύκονο

04 Jul 2019, 09:55 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για δύο νέες πλωτές εξέδρες στη Μύκονο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέες πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Μυκόνου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης, για λογαριασμό της εταιρείας Νικόλαος Μιχ. Ζουγανέλης Ανώνυμη Ξενοδοχειακή-Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία.

Η πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 66 τ.μ., θα χρησιμοποιηθεί για προσωρινή πρόσδεση σκαφών και θα τοποθετηθεί από την εταιρεία στην προβλεπόμενη από την τοπογραφική αποτύπωση θέση, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.

Δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, η ίδια ως άνω αρμόδια αρχή, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επίσης στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης, για λογαριασμό της εταιρείας Ίριδα Ξενοδοχειακές – Τουριστικές - Εμπορικές και Κατασκευαστικές Ανώνυμη Εταιρεία.

Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 36,05 τ.μ., τοποθετείται για εποχιακή χρήση έως  6 μηνών, με σκοπό την πρόσβαση των λουομένων σε δύσβατη παραλία και περιοχή. Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους, ιδίως ναυάγια ή περιοχές όπου παρατηρούνται παλίρροιες.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα