Νέες θέσεις ελλιμενισμού για τα τουριστικά σκάφη στη Ζάκυνθο

03 Jul 2019, 10:06 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέες θέσεις ελλιμενισμού για τα τουριστικά σκάφη στη Ζάκυνθο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά από τις ζημιές που υπέστη ο λιμένας Ζακύνθου με τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 και τον σημαντικό περιορισμό των θέσεων τουριστικών σκαφών, η Λιμενική Επιτροπή Ζακύνθου καθόρισε τις θέσεις για συγκεκριμένες ομάδες σκαφών, προκειμένου να λειτουργήσει ο λιμένας με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, οι θέσεις ελλιμενισμού έχουν ως εξής:

- Από το ύψος του Τουριστικού Περιπτέρου έως και το ύψος του ξενοδοχείου STRADA MARINA, θα πρυμνοδετούν τα τουριστικά επαγγελματικά σκάφη μόνιμου ελλιμενισμού με βύθισμα έως 1,50 μέτρο.

-Από το ύψος της Τράπεζας Πειραιώς έως το σημείο που βρίσκεται το κατάστημα MADISONS θα πρυμνοδετούν τουριστικά σκάφη με βύθισμα από 1,50 έως και 4 μέτρα και

-Από το σημείο που βρίσκεται το κατάστημα MADISONS έως και το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, θα πρυμνοδετούν τουριστικά σκάφη με βύθισμα έως 1,50 μέτρο.

Όσον αφορά στο μόλο Αγ. Νικολάου (Πόρτο) λιμένα Ζακύνθου, θα απαγορεύεται η πρυμνοδέτηση και πλαγιοδέτηση σκαφών κατά τις ημέρες και ώρες άφιξης των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων που πραγματοποιούν τα δρομολόγια από Ιταλία. Για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, θα υπάρχει ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής από τον αρμόδιο Ναυτικό Πράκτορα.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα