Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη για την προστασία παλαιών γραμμών τραμ

28 Jun 2019, 10:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη για την προστασία παλαιών γραμμών τραμ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ανάδειξη και προστασία των παλαιών γραμμών τραμ, οι οποίες  βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης της οδού Αγίου Μηνά, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή όρισε τις επιτρεπόμενες και απαγορευμένες διελεύσεις των οχημάτων στο τμήμα της οδού Αγίου Μηνά μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και ‘Ιωνος Δραγούμη, ως εξής:

-Απαγόρευση της εισόδου, της κυκλοφορίας και της στάθμευσης και στις δύο κατευθύνσεις. Εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και των απορριμματοφόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

-Από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί, επιτρέπεται η διέλευση και στάση για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων τροφοδοσίας με πετρέλαιο θέρμανσης, για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν επηρεάζουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ για την υλοποίησή τους δεν προκαλείται επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα