Προβολή της Κρήτης στο ιταλικό ταξιδιωτικό περιοδικό MERIDIANI

26 Jun 2019, 14:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή της Κρήτης στο ιταλικό ταξιδιωτικό περιοδικό MERIDIANI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αφιερωμένο στην Κρήτη θα είναι το επόμενο τεύχος του δημοφιλούς ιταλικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Meridiani», το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο σε περίπου 49.000 αντίτυπα.

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδιασμού για την τουριστική προβολή και ειδικότερα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την ιταλική αγορά, φιλοξένησε σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας δυο δημοσιογραφικές αποστολές του περιοδικού «Meridiani». Η τουριστική αγορά της Ιταλίας είναι μία σημαντική αγορά με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης όσον αφορά στην Κρήτη, ενώ καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε αφίξεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν στο νησί μας η δημοσιογράφος Marta Ghelma και ο φωτογράφος Bruno Zanzottera, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις περιοχές των Ματάλων, των Ανωγείων, των Χανίων και του Ρεθύμνου και η δημοσιογράφος κα Gianna Melis, που επισκέφθηκε την περιοχή του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί κάθε δυο μήνες, περιλαμβάνει ποικίλα θέματα όπως πολιτισμό, παράδοση, γαστρονομία, φύση κλπ ενώ το αναγνωστικό του κοινό είναι Ιταλοί που αγαπούν τα ταξίδια και θέλουν να αισθάνονται περισσότερο ταξιδιώτες σε έναν τόπο παρά τουρίστες και επιθυμούν να γνωρίσουν ένα προορισμό μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων του.

Στα πλαίσια του δημοσιογραφικού ταξιδίου οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων αρθρογραφούν σε έγκριτα και δημοφιλή μέσα της Ιταλίας όπως Corriere della Sera, La Stampa, Donna, Elle, VanityFair κλπ,  εντρύφησαν στην ιστορία, την κρητική μουσική παράδοση, τις τέχνες, τη κρητική διατροφή αλλά και τη μινωική κουζίνα, καθώς επίσης στην μοντέρνα Κρήτη, που επιχειρεί και επενδύει στο βιώσιμο τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα