Η Λέσβος στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής ποδηλασίας

12 Jun 2019, 11:45 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Λέσβος στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής ποδηλασίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Λέσβο. Πρόκειται για το 6ο  Molyvos Urban MTB, τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες, που φέτος "μεγάλωσαν" ακόμη περισσότερο, βάζοντας την Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής ποδηλασίας.

Στους 4ήμερους αγώνες που έγιναν σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Μολύβου και οι οποίοι περιλάμβαναν τα αγωνίσματα XCT, XCP, XCM, XCC, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Μεγ. Βρετανία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και Ελλάδα αναμετρήθηκαν με στόχο να κερδίσουν σημαντικούς βαθμούς στον μακρύ δρόμο των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Στους αγώνες επικράτησαν τα φαβορί στους άνδρες ο Περικλής Ηλίας από την Ελλάδα Πρωταθλητής Ελλάδας, Βαλκανιονίκης,  και παγκόσμιος πρωταθλητής στο ΜΤΒ Marathon 2012 και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στις γυναίκες η Cakir Ayse από την Εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο κλασικός μονοήμερος αγώνας Lesvos – Molyvos Urban MTB XCO C1 Race όπου νικητές στους άντρες ήταν ο Ben Oliver από την Νέα Ζηλανδία και στις γυναίκες η Kurkcu Esra από την  Εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Παράλληλα με τους διεθνείς αγώνες είχαμε τον καθιερωμένο Urban MTB Open, τους παιδικούς αγώνες στο Αλσύλλιο του Μολύβου και εκδηλώσεις για την χρήση του ηλεκτρικού ποδήλατου μέσα στον παραδοσιακό οικισμό  του Μολύβου.

Τιμητικές βραβεύσεις σε μια μαγική βραδιά

Το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργάνωσε μία μουσική βραδιά απονομής για τους αθλητές, τους εθελοντές και όλους όσους βρέθηκαν στον Μόλυβο και παράλληλα απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όσους υποστηρίζουν την διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Βαλσαμίδης Θεόδωρος, ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παύλος Μιχαλακέλλης, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Β. Αιγαίου Ταξίαρχος κ. Ντουρουντούς Ελευθέριος, η Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Υπαστυνόμος κα. Βακάλη Χρύσα, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Υδρογείου Ασφαλιστικής  κ. Ταμπακάκης Γεώργιος χρυσός χορηγός των αγώνων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας κ. Ανδριώτης Αθανάσιος εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ΕΟΠ, του ΕΚΑΒ,  Φορέων, και Εθελοντικών Οργανώσεων.

Κλείνοντας το εξαήμερο των αγώνων ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κ. Νίκος Μόλβαλης, δήλωσε:

«Mία αθλητική διοργάνωση που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια εξελίσσεται σε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός που ξεπερνά πλέον την Λέσβο και μας τοποθετεί αθλητικά στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής ποδηλασίας. Είναι σημαντικό και απαραίτητο να συνεχίσουμε την συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προβολή του νησιού ως έναν μοναδικό προορισμό.»

Θερμές Ευχαριστίες του Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε όλους τους συντελεστές της  διοργάνωσης: την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τις Δημοτικές Κοινότητες Μήθυμνας, Πέτρας, Λαφιώνας, και Στύψης, το Λιμενικό ταμείο Λέσβου, την Ομάδα Διάσωσης, το Lesvos Ride, τους Γιατρούς του Κόσμου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Alter Bike Tours, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πέτρας & Στύψης,  όλους τους εθελοντές και τα μέλη του Φορέα, τον Χρυσό Χορηγό Υδρόγειο Ασφαλιστική και όλους τους άλλους χορηγούς της διοργάνωσης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα