Ψηφιακή ξενάγηση για τον Όμηρο στη Χίο

12 Jun 2019, 10:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ψηφιακή ξενάγηση για τον Όμηρο στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ανάδειξη της σχέσης της Χίου με τον Όμηρο και τη συσχέτισή της με την τουριστική ταυτότητα της Χίου πρόκειται να ενδυναμώσει η δημιουργία ψηφιακής ξενάγησης για τον μεγάλο επικό ποιητή, μέσω της πλατφόρμας Clio Muse.

Η εν λόγω ψηφιακή ξενάγηση, θα εκτείνεται σε όλο το νησί και θα παρέχεται δωρεάν στους χρήστες της εφαρμογής, στην προσωπική τους έξυπνη συσκευή, ενώ μεταξύ άλλων θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα κανάλια διανομής της πλατφόρμας.

Η εφαρμογή Clio Muse έχει πάνω από 11.000 χρήστες που συνεχώς αυξάνονται μέσα από συνεργασίες με διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς όπως: TripAdvisor Experiences, booking.com, Lonely Planet, GetYourGuide. Εκατοντάδες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο με ειδικό ενδιαφέρον στον πολιτισμό κατεβάζουν κάθε μήνα την εφαρμογή. Παράλληλα, το περιεχόμενο των ξεναγήσεων προβάλλεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Πρόκειται για τη μόνη εφαρμογή ξενάγησης που προτείνεται από το Σωματείο Ξεναγών Ελλάδος & Ευρώπης. Η Clio Muse έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως εφαρμογή ξεναγήσεων και προώθησης πολιτιστικού περιεχομένου, ενώ θεωρείται η πλέον εξειδικευμένη πλατφόρμα δημιουργίας και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου που προάγει και αναδεικνύει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, η ανωτέρω δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα