Φεστιβάλ Ορεινών και Θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην Τσαγκαράδα

08 Jun 2019, 14:22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ Ορεινών και Θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην Τσαγκαράδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Τσαγκαράδα το 7ο Φεστιβάλ Ορεινού και Θαλάσσιου Αθλητισμού Tsagarada Escape Festival.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, πεζοπορία, θαλάσσιο κανό, τοξοβολία, ιππασία και εναέρια διαδρομή 80 μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα θεματικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και ενημερωτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών & Ναυαγοσωστικής, ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες.

Η εν λόγω διοργάνωση, που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, έχει ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς το Πήλιο και η Μαγνησία γενικότερα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων βουνού και θάλασσας.

Τέλος, η διοργάνωση στοχεύει και στην προώθηση του εθελοντισμού μέσω της διασυλλογικής συνεργασίας φορέων του ευρύτερου τουριστικού τομέα, καθώς πρόκειται να συμμετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα