Ταξίδια εξοικείωσης στην Κάρπαθο

07 Jun 2019, 09:22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ταξίδια εξοικείωσης στην Κάρπαθο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την οργάνωση ταξιδιών για δημοσιογράφους και bloggers από τις αγορές ενδιαφέροντος αποφάσισε ο Δήμος Καρπάθου.

Έναυσμα για την ανωτέρω δράση, αποτέλεσε το γεγονός ότι οι επισκέψεις δημοσιογράφων αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες τουριστικής προβολής για έναν προορισμό. Στο πλαίσιο των ταξιδιών εξοικείωσης, ο δημοσιογράφος έρχεται σε επαφή με την κουλτούρα και την παράδοση, βιώνει άμεσα τη φιλοξενία και ανάλογα με τις προτιμήσεις του, συμμετέχει σε δραστηριότητες που αφορούν στις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως μονοπάτια, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ. Συνεπώς, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν στο κοινό τη γοητεία που ασκεί το φυσικό περιβάλλον ενός νησιού και την αναζωογόνηση που αισθάνεται κανείς στις παραλίες του.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις επισκέψεις στα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να γνωρίσουν τα γραφικά χωριά του προορισμού, Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια σημαντική αλλά και αποδοτική προβολή στις αγορές ενδιαφέροντος ενός τόπου.

Εξάλλου, η πρακτική αυτή έχει βρει γόνιμο έδαφος σε όλους τους εθνικούς και τοπικούς φορείς που επιφορτίζονται με την τουριστική προβολή, τοποθετώντας πλέον τα δημοσιογραφικά ταξίδια στην κορυφή της τακτικής που υλοποιούν με στόχο την τουριστική προβολή.

Τέλος, τα αφιερώματα στις αγορές ενδιαφέροντος όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν μεγάλη αξία προβολής, τόσο ποιοτικής όσο και ποσοτικής, που διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί, για παράδειγμα μέσω δαπανηρών διαφημίσεων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα