Διασύνδεση πολιτισμού και τουρισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

07 Jun 2019, 09:21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διασύνδεση πολιτισμού και τουρισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη συμμετοχή της στην πρόταση «REvive rural Space and Preserve hoUsehold oBjects Linked in Interactive Cataloguing App» στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020», ενέκρινε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως  στόχο τη διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, ως προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, στοχεύουν μεταξύ άλλων:

-Στη διαφύλαξη της διασυνοριακής πολιτιστικής κληρονομιάς και συγκεκριμένα της σχετικής με παραδοσιακά αντικείμενα οικιακής χρήσης, μέσω του εντοπισμού, καταλογοποίησης, ψηφιοποίησης και διατήρησης του τρισδιάστατου μοντέλου σε αρχείο.

-Στην προώθηση του τουρισμού σε διασυνοριακό επίπεδο με τη δημιουργία κόμβων ενδιαφέροντος σε οικιστικές ενότητες ημιαστικών ή αγροτικών περιοχών, που συμπληρώνουν και ενεργοποιούν τα δίκτυα διαδρομών που συνδέουν τα σημαντικά μνημεία.

-Στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με την εγκατάσταση “διάχυτων” gift-shop, σε επιλεγμένα σημεία, για τρισδιάστατη εκτύπωση αντίγραφων οικιακών αντικειμένων της επιλογής των επισκεπών.

-Στη δημιουργία μίας συνολικής εμπειρίας με την επίτευξη συνέχειας στις φάσεις πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την επίσκεψη.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται στα 750.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 170.000 ευρώ αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα