Ταμπέλες πληροφόρησης πεζών στην Παλιά Πόλη των Χανίων

27 May 2019, 10:15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ταμπέλες πληροφόρησης πεζών στην Παλιά Πόλη των Χανίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την τοποθέτηση κατευθυντήριων ταμπελών ειδικά για πεζούς στην Παλιά Πόλη των Χανίων αποφάσισε ο Δήμος Χανίων.

Σκοπός της εν λόγω δράσης, είναι η διευκόλυνση της περιπατητικής περιήγησης των επισκεπτών και του καλύτερου προσανατολισμού τους στην περιοχή της Παλαιάς Πόλης, γεγονός που έχει επισημανθεί ως ανάγκη και από επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και επισκέπτες κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι, για λόγους αισθητικής συνέπειας, επιλέχθηκαν ταμπέλες ίδιες με τις αντίστοιχες κατευθυντήριες πινακίδες της εγκεκριμένης μελέτης που βρίσκονται εκτός της Παλιάς Πόλης και απευθύνονται σε οδηγούς.

Οι θέσεις όπου θα τοποθετηθούν οι ταμπέλες, έχουν ως εξής:

Πλατεία Αγοράς, συμβολή οδών Σκρυδλώφ Τσουδερών-Μουσούρων, συμβολή οδών Καραολή & Δημητρίου, Ζαμπελίου και Χάληδων (Συντριβάνι),  Πλατεία Δευκαλίωνος, Πλατεία Τάλω (τρίγωνο), αρχή οδού Χάληδων (τρίγωνο), συμβολή οδών Δασκαλογιάννη και Σήφακα.

Η ακριβής θέση τοποθέτησης θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων πριν την εγκατάσταση τους, ενώ τα κείμενα επί των κατευθυντήριων πινακίδων θα αφορούν πιλοτικά τις βασικές πλατείες της περιοχής και χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες.

Διευκρινίζεται ότι οι πινακίδες δε θα παραθέτουν πληροφορίες για θεματικές διαδρομές, αλλά τοποθετούνται με στόχο τη βοήθεια στην κατεύθυνση και τον γρήγορο προσανατολισμό, κριτήριο με το οποίο προτάθηκε και η αναφορά σε βασικές πλατείες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα