Θεματικά video και εικονική περιήγηση της Κορίνθου

04 May 2019, 12:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Θεματικά video και εικονική περιήγηση της Κορίνθου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του για το τρέχον έτος, ο Δήμος Κορίνθου προβαίνει σε ειδικές δράσεις τουριστικής προβολής, προκειμένου να υποστηρίξει αλλά και να εκσυγχρονίσει το τουριστικό του προϊόν.

Ειδικότερα, ο δήμος αποφάσισε τη δημιουργία δύο βίντεο διάρκειας 2 και 5 λεπτών, τη δημιουργία  Ψηφιακής Εικονικής Περιήγησης (VR 360ο) και τη δημιουργία θεματικού βίντεο,δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 14.880 ευρώ.

Για τη λήψη των πλάνων, θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων ψηφιακές και υποβρύχιες κάμερες και drone, ενώ το βίντεο θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Επιπροσθέτως, η δημιουργία Ψηφιακής Εικονικής Περιήγησης VR 360ο, η νέα κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες και στους εν δυνάμει επισκέπτες να περιηγηθούν τρισδιάστατα στην Κόρινθο μέσα από τον υπολογιστή, το κινητό αλλά και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Η νέα αυτή τάση, έρχεται να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι για να δουν απλά μία πανοραμική εικόνα, αλλά για να συμμετέχουν στην εμπειρία που μεταφέρει αυτή η εικόνα. Η σφαιρική καταγραφή δίνει την αίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα και κάνει τον χρήστη άμεσα κοινωνό της εμπειρίας.  

Τα VR 360ο να μπορούν να προστεθούν και να αναπαράγονται στο site του δήμου, αλλά και στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων του δήμου. Επίσης σημαντικό θεωρείται το θεματικό βίντεο που αφορά στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, μιας από τις πιο σημαντικές διαδρομές θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Τέλος, προς υποστήριξη και των ανωτέρω, ο δήμος αποφάσισε την δημιουργία και κατασκευή της ιστοσελίδας τουριστικής προβολής του Δήμου Κορινθίων.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα