13ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

04 May 2019, 12:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

13ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το 13ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των τεχνών, τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη δράσεων υπερτοπικής σημασίας. Επίσης, η ανωτέρω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό κυρίως στο περιβάλλον.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, αποτελεί τη μοναδική στο είδος της διοργάνωση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα αναβίωσης της μεσαιωνικής εποχής, ενώ προσελκύει τόσο Έλληνες, όσο και ξένους επισκέπτες.

Φέτος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων εκθέσεις τέχνης, αφηγηματική παράσταση, επιδείξεις ξιφομαχίας και τοξοβολίας, έφιππα δρώμενα, μεσαιωνικά παιχνίδια και τουρνουά, μουσικές παραστάσεις με ελληνικά και ευρωπαϊκά σχήματα, δημιουργικά εργαστήρια και θεματικά σεμινάρια.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος Ρόδου «Μεσαιωνικό Ρόδο», ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα