Τουρισμός: Η πολυδιάστατη Ζάκυνθος μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

04 May 2019, 11:50 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουρισμός: Η πολυδιάστατη Ζάκυνθος μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία πλήρους φωτογραφικού αρχείου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την τουριστική προβολή της Ζακύνθου, αποφάσισε ο Δήμος Ζακύνθου.

Η δράση προϋπολογισμού 12.000 ευρώ, στοχεύει στην ολοκληρωμένη φωτογραφική αποτύπωση της Ζακύνθου, η οποία θα καλύψει κάθε τουριστική πτυχή του νησιού και θα είναι εύχρηστη σε βάθος πενταετίας.

Το εν λόγω φωτογραφικό υλικό, αναμένεται να αλλάξει το αφήγημα για τη Ζάκυνθο , προβάλλοντας το νησί ως  πολυδιάστατο, ποιοτικό προορισμό με πλούσια φύση, εικονογραφώντας όχι μόνο τις εξαιρετικές παραλίες της αλλά και την καταπράσινη ενδοχώρα, τα μοναδικά τοπία καθώς και τις δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξουν οι επισκέπτες στο φυσικό περιβάλλον της Ζακύνθου, όπως είναι επισκέψεις στο Πάρκο, θαλάσσια σπορ, πεζοπορία και ποδηλασία.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να απεικονιστεί η παράδοση και η αυθεντικότητα της Ζακύνθου, τονίζοντας ιδίως όσα στοιχεία διαφοροποιούν τη Ζάκυνθο από τα άλλα νησιά, όπως είναι για παράδειγμα η ιστορία, τα ήθη και έθιμα, οι εκδηλώσεις και η γαστρονομία, ακολουθώντας  μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση απεικόνισης των επισκεπτών, των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Το τελικό υλικό θα περιλαμβάνει 2000 φωτογραφίες συμπεριλαμβανομένων 100 φωτογραφιών ειδικών απαιτήσεων, που θα παρουσιάζουν όλη την γκάμα τουριστικών δραστηριοτήτων και ταξιδιωτικών εμπειριών που προσφέρει η Ζάκυνθος στους επισκέπτες της, ιδίως τις υπαίθριες και πολιτιστικές δραστηριότητες, θα απεικονίζουν με πειστικό τρόπο ότι διαφορετικές κατηγορίες τουριστών θα βιώσουν διαφορετικές ελκυστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, θα αναδείξουν τη γαστρονομία της Ζακύνθου με τα τοπικά προϊόντα, εδέσματα, τοπικές συνταγές και κρασί, ενώ θα περιλαμβάνουν εικόνες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης.

Τέλος, μεταξύ άλλων θα πρέπει οπωσδήποτε να απεικονίζονται το ναυάγιο, οι μοδάτοι χώροι , το island hopping, οι γάμοι, τα συνέδρια, η νυχτερινή ζωή, οι προτάσεις γευσιγνωσίας και η επίσκεψη σε οινοποιεία.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα