Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Go Kart στην Καλαμάτα

28 Apr 2019, 15:47 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Go Kart στην Καλαμάτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 12 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Go Kart, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πίστας Καρτ στη Δυτική Παραλία της πόλης.

Η εν λόγω διοργάνωση στοχεύει στην εξέλιξη και προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον συγκεκριμένο χώρο, το οποίο έχει σκοπό μεταξύ άλλων να προάγει την αγωνιστική οδήγηση μόνον εντός πίστας.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συγκέντρωση αθλητών στη Μεσσηνία, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αγώνες χωρισμένους ανά κατηγορίες, ηλικίας-βάρους-μοτέρ, διεκδικώντας το κύπελλο σε κάθε κατηγορία αντίστοιχα. Πρόκειται για μια διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια διεξαγόταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τώρα τη διεκδικεί η Καλαμάτα, θέλοντας μάλιστα να την εδραιώσει ως θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Οι συμμετέχοντες υπολογίζονται συνολικά σε 350 και πλέον άτομα, εκ των οποίων τα 200 άτομα είναι οι αθλητές και μηχανικοί.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός προς όλους και απευθύνεται σε αθλητές οι οποίοι ασχολούνται ερασιτεχνικά, επαγγελματικά αλλά και αγωνιστικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο αγώνας περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες: ΚΖ 3 και ΚΖ 2 στην κατηγορία των εξατάχυτων, DD2 ROTAX, SENIOR, JUNIOR, MINI A’ και MINI B’.

Με τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ενισχύεται το αθλητικό ιδεώδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και προβάλλεται η Μεσσηνία ως προορισμός εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού,

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα προβάλει την πόλη, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεσσηνία, ως έναν πόλο έλξης όσων αγαπούν ή ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ πέραν της ημερομηνίας που θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Αγώνας, οι αγωνιζόμενοι θα επισκεφτούν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για δοκιμαστικές προπονήσεις δυο εβδομάδες νωρίτερα, με εύλογα οφέλη στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Τέλος, το αθλητικό γεγονός συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την ΑΛΑ-Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα