Δεύτερο ΟΠΑ Run 2019 στο Πεδίον του Άρεως

24 Apr 2019, 10:30 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δεύτερο ΟΠΑ Run 2019 στο Πεδίον του Άρεως

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο ΟΠΑ Run, εξ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίον του Άρεως.  

Πρόκειται για αγώνες δρόμου και περιπάτου, των 5 και των 2 χιλιομέτρων αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως ως χώρου φιλικού προς τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και την οικογένεια αλλά και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η ώρα έναρξης του περιπάτου είναι στις 9.30 π.μ. και η ώρα έναρξης του αγώνα δρόμου στις 10.30 π.μ., με αφετηρία και τερματισμό στο Άγαλμα Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Πεδίον του Άρεως, οδός Μαυρομματαίων και Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα, είναι 3 ευρώ και στον περίπατο δωρεάν, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα βραβευτούν οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άνδρες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων. Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής θα ξεκινήσει στις 9 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί μία ημέρα πριν τον αγώνα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ΟΠΑ Run συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 άτομα, μεταξύ άλλων κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, λάτρεις της φύσης, της πόλης και του αθλητισμού, οικογένειες, φοιτητές και μαθητές.

Τον αγώνα διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το οποίο έχει συνδεθεί για ευνόητους λόγους με την ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως . Επίσης, τη διοργάνωση υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Το ΟΠΑ Run εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του ΟΠΑ ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού “AUEB Volunteers” και αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου των τελευταίων ετών.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα