Οι ρακέτες «κατακτούν» την παραλία Ζέφυρος στη Ρόδο

23 Apr 2019, 10:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι ρακέτες «κατακτούν» την παραλία Ζέφυρος στη Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Θετικά εισηγήθηκε ο Δήμος Ρόδου για τη δημιουργία χώρου αθλημάτων που περιλαμβάνουν ρακέτες, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Ροδιακός Όμιλος Ρακέτας (ΡΟΡ).

Ο ΡΟΡ, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι μέλος της Ένωσης Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, προέβη στο ανωτέρω αίτημα γιατί στις παραλίες της Ρόδου, δεν υπάρχει ένας δημόσιος χώρος για την πραγματοποίηση αθλημάτων, ελεύθερα για το κοινό του νησιού και χωρίς ενόχληση των λουομένων, όπως είναι για παράδειγμα η ξυλορακέτα παραλίας,  (Beach Racket), το Beach Tennis, το Beach Volley και το Beach Soccer.

Ο εγκεκριμένος χώρος, συνολικών διαστάσεων 28 επί 25 μέτρων, θα δημιουργηθεί στην παραλία του Ζέφυρου, πίσω από τις ομπρέλες και δίπλα στον δρόμο. Πρόκειται για μια παραλία μέσα στην πόλη της Ρόδου, άρα εύκολα προσβάσιμη, με αρκετό χώρο ελεύθερο από ομπρέλες, ώστε τα αθλήματα να διεξάγονται χωρίς ενόχληση των λουομένων.

Φιλοδοξία του ΡΟΡ, είναι να προσελκύσει τους νέους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού της Ρόδου ώστε να γνωρίσουν τα εν λόγω αθλήματα και να αθληθούν σε έναν οργανωμένο χώρο κατασκευής του δήμου.

Τέλος, στον εγκεκριμένο χώρο θα μπορούν να διεξαχθούν αθλητικές επιδείξεις και πρωταθλήματα, όπως είναι για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξυλορακέτας.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα