Πολυχώρος επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού στη Λάρισα

19 Apr 2019, 10:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πολυχώρος επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού στη Λάρισα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία, λειτουργία και διαχείριση πολυχώρου επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού στη Λάρισα, στην αίθουσα που παλαιότερα λειτουργούσε ως πολυχώρος στο Εμπορικό Κέντρο Thessalia Mall αποφάσισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Λάρισας, εγκρίνοντας προς τούτο τη σχετική προγραμματική σύμβαση.

Η εν λόγω δράση προϋπολογισμού  150.000 ευρώ, βασίζεται σε 3 πυλώνες λειτουργίας του πολυχώρου οι οποίοι θα είναι οι εξής:

-Πολυχώρος πολιτισμού – αθλητισμού.

- Εκθεσιακός - Συνεδριακός χώρος

-L.N.C. (Larissa Innovation Center)- Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα προβλέπεται να λειτουργήσουν οι κατωτέρω δραστηριότητες: Θεματικά Πάρκα, συναυλίες, εκθέσεις, performances, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και workshops αφιερωμένα στις νέες τεχνολογίες, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ενδεικτικά, το δωδεκάμηνο πρόγραμμα του πολυχώρου, έχει ως εξής:

Μάρτιος – Μάιος: Λειτουργία Θεματικού Πάρκου. Φέτος το θεματικό πάρκο έχει θέμα τους 12 Άθλους του Ηρακλή.

Ιούνιος – Αύγουστος: Αθλητικές Εκδηλώσεις, Συναυλίες Καλλιτεχνών,  Πολιτιστικές Εκθέσεις.Φεστιβάλ Νεολαίας διάρκειας 2 εβδομάδων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών τουλάχιστον δύο καθημερινές κάθε εβδομάδα τον Ιούνιο.

Σεπτέμβριος – Νοέμβριος: Θεματικές εκθέσεις όπως έκθεση τοπικών προϊόντων, αθλητικού εξοπλισμού, οίνων και αποσταγμάτων, Coffee Festival διάρκειας 2 εβδομάδων στις αρχές Οκτωβρίου, Εβδομάδα Καριέρας και Απασχόλησης.

Η εν λόγω δράση αποσκοπεί στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μέσω μιας ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης ανάδειξης και προβολής αφ’ ενός των αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας και αφετέρου των τοπικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της τοπικής και ιστορικής παράδοσης, αλλά και την αξιοποίηση των ιδιαίτερων δυναμικών αναπτυξιακών χαρακτηριστικών που προσφέρει η Λάρισα.

Μεταξύ άλλων, τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν αφορούν κυρίως στα εξής:

- Την βελτίωση της δυναμικής των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητάς τους, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της χώρας μέσω της εν γένει προβολής τους με κάθε πρόσφορο μέσο.

- Την ανάπτυξη δικτύου Αγροδιατροφής, την συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη και προστασία των φυσικών πόρων της περιοχής.

- Την τουριστική προβολή και ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της συνεργασίας για την προώθηση προγραμμάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ιδιωτικού τομέα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα