Κέρκυρα: Παρατήρηση και καταγραφή ειδών πεταλούδας

18 Apr 2019, 13:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κέρκυρα: Παρατήρηση και καταγραφή ειδών πεταλούδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Kέρκυρας, Βασίλη Καββαδία πραγματοποίησαν μέλη του επιστημονικού σωματείου «Corfu Butterfly Conservation Survey» και τον ενημέρωσαν για τη σημαντική δράση που έχουν αναπτύξει στην Κέρκυρα όσον αφορά στην παρατήρηση και καταγραφή των διαφόρων ειδών πεταλούδας σε διάφορα σημεία του νησιού μας. 

Η ομάδα, η οποία ξεκίνησε τη δράση της μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Μεγάλης Βρετανίας - επηρεασμένη από το έργο της οικογένειας Durrell - διευρύνεται συνεχώς και ευελπιστεί ότι σύντομα θα αποτελέσει έναν θεσμοθετημένο  επιστημονικό οργανισμό με στόχο την πλήρη καταγραφή των ειδών πεταλούδας που υπάρχουν στο νησί μας. Η συγκεκριμένη έρευνα θα διεξαχθεί την περίοδο 2020 - 2025 και αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια διατήρησης της χλωρίδας και πανίδας της Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημαντική συμβολή του επιστημονικού σωματείου «Corfu Butterfly Conservation Survey»  στην ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού (eco-tourism) με άμεσα οφέλη στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στη συνέχεια, πρότεινε στον επικεφαλής της αποστολής και διακεκριμένο εντομολόγο Dr. D. Danahar την ανάπτυξη συνεργειών με την τοπική κοινωνία για την προώθηση της δράσης και συγκεκριμένα την άμεση συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους της Κέρκυρας. Επισήμανε, επίσης, ότι η συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα συμβάλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση της νεολαίας σε περιβαλλοντολογικά θέματα και στη διάχυση της πληροφόρησης και δεσμεύθηκε να προωθήσει τη συγκεκριμένη δράση στους ανωτέρω φορείς. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε ο κ. Σπύρος Γιούργας, μέλος της Ελληνικής Προστασίας της Φύσης. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα