Kέρδη για την πορτογαλική Sonae Sierra από το Fashion City Outlet στη Λάρισα

17 Apr 2019, 10:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Kέρδη για την πορτογαλική Sonae Sierra από το Fashion City Outlet στη Λάρισα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Sonae Sierra που αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο πολυεθνικό όμιλο της Πορτογαλίας και η οποία εξειδικεύεται στο Real Estate και στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, παρουσίασε κέρδη ύψους 110 εκατ. ευρώ το 2018 ενώ η αξία των παγίων στοιχείων της ανήλθαν σε 1,44 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου του Ομίλου, σημαντικά κέρδη απέφερε και η λειτουργία του νέου εμπορικού κέντρου - Fashion City Outlet- στην περιοχή της Λάρισας που εγκαινιάσθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018 αποτελώντας το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Θεσσαλίας. Περιλαμβάνει επιφάνειες 20.000 τ.μ και φιλοξενεί 70 καταστήματα καθώς και πολυχώρους κινηματογράφου, ψυχαγωγίας και εστίασης. Η επένδυση αυτή ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ, τα οποία διοχετεύθηκαν σε ανακαίνιση ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και εμπορικών κέντρων, πέραν της Πορτογαλίας, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία και Ρωσία), σε χώρες της Λ. Αμερικής (Κολομβία, Βραζιλία) και σε Β. Αφρική ( Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία).

Η Sonae Sierra, ανήκει στην Sonae SGPS (Πορτογαλία) με ποσοστό 50% και στο Grosvenor Group Limited – GGL (Ηνωμένο Βασίλειο) με επίσης ποσοστό 50%. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα