Στα Χανιά το συνέδριο Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

09 Apr 2019, 09:58 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Στα Χανιά το συνέδριο Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα Χανιά επιλέχθηκαν για το 2020 ως τόπος φιλοξενίας και διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο έχει ως κύριο στόχο την προβολή και προώθηση νέων τεχνολογιών και της παράδοσης, την τουριστική και την πολιτισμική συνένωση του παρελθόντος και του μέλλοντος, επιπλέον στοχεύει στην ανταλλαγή απόψεων και στον διάλογο μεταξύ των μελών των Πολιτιστικών Διαδρομών, μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυβερνητικών εκπροσώπων, επίσημων φορέων, επιστημόνων και ειδικών σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην παρουσίαση των δράσεων και των πρωτοβουλιών των Πολιτιστικών Διαδρομών, στη γνωριμία με νέες Πολιτιστικές Διαδρομές και στην ανταλλαγή εμπειριών με εκπροσώπους εδραιωμένων Πολιτιστικών Διαδρομών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη των Χανίων, την πολιτιστική της ταυτότητα και κληρονομιά, το ιδιαίτερο παρελθόν της και το ακμάζον μέλλον της. Για την ανωτέρω δράση, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, συμπράττουν μέσω προγραμματικής σύμβασης  ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Εταιρία Ανάπτυξης Χανίων.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα