Πρώτο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου

01 Apr 2019, 10:10 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πρώτο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 5 έως τις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου, συνδιοργάνωσης του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου Ιππότης, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για σκακιστικούς αγώνες ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις ενότητες, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρχάριων, διεξαγωγής από 5 έως 15 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηλικιωμένων, διεξαγωγής από 5 έως 15 Απριλίου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Ηλικιωμένων, διεξαγωγής 15 έως 25 Απριλίου. Τα εν λόγω πρωταθλήματα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και έχουν ανατεθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECU) και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE). Στο φετινό Σκακιστικό Φεστιβάλ, αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες παίκτες και παίκτριες από 50 και πλέον χώρες.

Εξάλλου, ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου Ιππότης, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών Νέων 2011, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών 2011, το Πανευρωπαϊκό Ομαδικό Κύπελλο Σκακιού «European Chess Club 2015», συνδιοργανώνει τα ανωτέρω πρωταθλήματα με την ΕΣΟ , την ΕCU, και τη FIDE εντάσσοντάς τα στο 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα