Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στην ITB Berlin 2019

15 Mar 2019, 10:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στην ITB Berlin 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες από κοινό, εμπορικούς επισκέπτες και ΜΜΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB, στο Βερολίνο μεταξύ 6-10 Μαρτίου 2019. Με εντυπωσιακό φόντο το videowall με τα πανέμορφα νησιά στο πρωτότυπο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι προγραμματισμένες επαφές   του Δήμου με δημοσιογράφους, bloggers και επαγγελματίες εστίασαν σε νέες αγορές ενδιαφέροντος και ειδικές μορφές Τουρισμού, ενώ στο stand δήλωσε «παρών» και ο Αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας, Μεταφορών, Ακτοπλοΐας  Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Νάξου, κ. Γιάννης Μαργαρίτης. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που συμμετείχε και ο κ. Σπύρος Μανωλάς, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, την πρόθεση τους να επισκεφτούν τον προορισμό εξέφρασαν δημοφιλείς bloggers με έντονο ψηφιακό «αποτύπωμα» σε δεκάδες χιλιάδες αφοσιωμένους ταξιδιώτες με ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες, τη γαστρονομία και τον τουρισμό πολυτελείας. 

Στο επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί η πιθανότητα οργάνωσης ταξιδιού εξοικείωσης με έγκριτους δημοσιογράφους που συνεργάζονται κατά καιρούς με πλήθος Γερμανικών Μέσων όπως η Die Welt, ενώ ήδη δρομολογείται δημοσιογραφική αποστολή σε συνεννόηση με έγκριτους φορείς για τη δημιουργία εκτενούς άρθρου για τα τοπικά προϊόντα, τα αρχαιολογικά μνημεία και το φυσικό κάλλος,  σε εφημερίδα με μισό εκατομμύριο αναγνώστες. Στις επαφές με επαγγελματίες ξεχώρισαν οι συζητήσεις για νέα συνεργασία με Tour Operator από Ανατολική Ευρώπη καθώς και η προτίμηση από ταξιδιωτικά γραφεία και ενώσεις με εξειδίκευση στο ναυτικό και τον περιπατητικό Τουρισμό.

«Για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,  τα οφέλη  από τον τουρισμό δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Η προσπάθεια αξιοποίησης νέων ευκαιριών προβολής και ανάπτυξης συνεχίζουν αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να ξεδιπλώνεται συστηματικά  η «βεντάλια» των πολλαπλών δυνατοτήτων των νησιών μας, σε όλες τις ομάδες ενδιαφέροντος», δήλωσε μετά το πέρας την έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Δημήτρης Λιανός. 

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα