Η τουριστική προβολή της Μονεμβασιάς

10 Mar 2019, 12:33 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η τουριστική προβολή της Μονεμβασιάς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Μονεμβασίας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019.

Στόχοι του προγράμματος, είναι η ισχυροποίηση του προορισμού στη συνείδηση του ελληνικού κοινού και η διείσδυση στην διεθνή τουριστική αγορά, προκειμένου να διεκδικήσει η Μονεμβασία αυξημένο μερίδιο επισκεπτών.

Το εν λόγω πρόγραμμα, θα αναπτυχθεί μεταξύ άλλων στους εξής άξονες, με έμφαση κυρίως στη διαδικτυακή παρουσία της Μονεμβασίας:

-Προβολή μέσω διαδικτύου: Ισχυροποίηση και προβολή της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου  www.monemvasia.gr και κατά συνέπεια την προβολή του προορισμού «Δήμος Μονεμβασίας».

-Προώθηση της τουριστικής ιστοσελίδας με επιλεγμένα κείμενα ή φωτογραφίες όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

-Προώθηση του τουριστικού brand – εικαστικής τουριστικής ταυτότητας του Δήμου Μονεμβασίας με τη συνολική ανανέωση της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου, προκειμένου αυτή να γίνει πιο σύγχρονη, πιο δυναμική και κυρίως πιο ελκυστική για το διεθνές κοινό.

-Εμπλουτισμός της τουριστικής ιστοσελίδας με θεματικό φωτογραφικό υλικό και video και προσαρμογή της στη νέα εικαστική τουριστική ταυτότητα του Δήμου Μονεμβασίας.

-Βελτίωση και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού οδηγού με τη μορφή εφαρμογής για νέου τύπου κινητά τηλέφωνα.

- Διαφημιστικές καταχωρίσεις σε έντυπα, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεόραση και ιστοσελίδες. Τα μέσα αυτά θα είναι τοπικής, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας μόπως επιτάσσουν οι συνθήκες της Ελληνικής τουριστικής πραγματικότητας, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την εξωστρέφεια.

- Επανεκτύπωση τουριστικών - πληροφοριακών εντύπων με κύριο σκοπό τη διανομή του σε πελάτες των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής. Σκοπός είναι η παρότρυνση του επισκέπτη να επισκεφθεί την περιοχή, χωρίς να παραμένει μόνο στο τόπο διαμονής του. Τα ανωτέρω τουριστικά έντυπα, περιλαμβάνουν τον χάρτη του Κάστρου της Μονεμβασίας, τον χάρτη του Δήμου Μονεμβασίας, το έντυπο για το σπήλαιο Καστανιάς και το Απολιθωμένο Δάσος, χάρτες πεζοπορικών διαδρομών, σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως Λάρνακα Μολάων και υδροβιότοπος Ιέρακα, έντυπα για τη Μονεμβασία ως προορισμό πραγματοποίησης γάμων, καθώς και έντυπο υλικό το οποίο θα προβάλλει τον θρησκευτικό τουρισμό.

- Δημιουργία σημείων ηλεκτρονικής πληροφόρησης.

Τέλος, θα αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης με όμορους Δήμους, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και με αμιγώς τουριστικούς Δήμους της Ελλάδας.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα