Προσβάσιμος τουρισμός στην Καλαμάτα

08 Mar 2019, 09:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Προσβάσιμος τουρισμός στην Καλαμάτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του για το 2019, ο Δήμος Καλαμάτας προσανατολίζεται στην τόνωση και ανάδειξη του προσβάσιμου τουρισμού.

Ειδικότερα, ο Δήμος αποφάσισε τη δημιουργία εντύπου με ειδικό περιεχόμενο για τον προσβάσιμο τουρισμό, στο οποίο θα εντοπιστούν και θα καταγραφούν τα αξιοθέατα, μουσεία και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα, που είναι προσβάσιμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα ενέργειες για την ανάδειξη της προσβασιμότητας και του «προσβάσιμου τουρισμού για όλους» στην πόλη της Καλαμάτας. Εξάλλου, ο Δήμος της Καλαμάτας, έχει κάνει αρκετά βήματα στον τομέα της προσβασιμότητας, τόσο στον αστικό ιστό με πεζοδρόμια με οδηγούς όδευσης τυφλών, ράμπες για ΑμΕΑ, και εμποδιζόμενα άτομα, όσο και στην παράκτια ζώνη με seatrac, WC και ράμπες για ΑΜΕΑ, ναυαγοσώστες. Συνεπώς,  μπορεί να αναδειχθεί σε ένα τουριστικό προορισμό προσβάσιμο για όλους, τον οποίο μπορούν με περισσότερη ευκολία να επισκεφθούν τουρίστες με προβλήματα όρασης ή κινητικά, ηλικιωμένοι με μειωμένη κινητικότητα, μητέρες με παιδικό καρότσι και άλλες ευαίσθητες ομάδες τουριστών.

Τέλος, στο πλαίσιο της προώθησης ειδικού τουριστικού κοινού, ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες που αφορούν σε μαθητές και ηλικιωμένους. Η μία ομάδα ενεργειών αφορά στην προσέλκυση μαθητικών – εκπαιδευτικών εκδρομών, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Καλαμάτας και των γύρω περιοχών και η δεύτερη ομάδα ενεργειών αφορά στο άνοιγμα σε αγορές τρίτης ηλικίας, σε συνεργασία με ΚΑΠΗ και ενώσεις συνταξιούχων της χώρας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα