Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κέρκυρας

04 Mar 2019, 10:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κέρκυρας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ανάδειξη της Κέρκυρας ως γενέτειρας της φιλοξενίας κυριαρχεί και στο φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κέρκυρας.  Η φιλοξενία, η αφήγηση, η προώθηση του τουρισμού σε ομάδες επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα, η βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού προορισμού και υποστηρικτικές προς τούτο δράσεις, είναι οι άξονες στους οποίους βασίζεται το εν λόγω πρόγραμμα, για αυτό και διατηρείται ο τίτλος «Οδυσσέως Ξενία 2019».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Καλλιτεχνικά δρώμενα

-Θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις σύγχρονου και παραδοσιακού χορού σε Θέατρα της Πόλης, πλατείες, κήπους και λοιπά τοπόσημα της Παλιάς Πόλης με τη συμμετοχή ελληνικών και διεθνών σχημάτων.

-Εκθέσεις Ζωγραφικής και φωτογραφίας σε συνεργασία με Πινακοθήκες, Μουσεία ή gallery.

-Φεστιβάλ Jazz, από Εργαστήριο Jazz και της Θερινής Ακαδημίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες.

-Φεστιβάλ Φιλαρμονικών σε συνεργασία με με χορωδίες, αλλά και με μεμονωμένους καλλιτέχνες από το χώρο του τραγουδιού και της όπερας.

-Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής και Μουσικής Πληροφορικήςαπό το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

-Εκδήλωση Write your myth in Corfu Διακεκριμένοι διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, συγγραφείς δημοσιεύουν ένα σύγγραμμα πάνω στο ετήσιο κεντρικό θέμα των Γιορτών Πόλης.

Ειδικές εκδηλώσεις γαστρονομίας

-Κερκυραϊκή Παράδοση και γαστρονομία.  Υποδοχή με παραδοσιακά φαγητά, σεφ, φιλαρμονικές, χορωδίες και μουσικές από τις φιλοξενούμενες χώρες. Παρουσίαση από προσκεκλημένους Chef της κουζίνας της χώρας που αντιπροσωπεύουν και η οποία έχει επηρεάσει την κερκυραϊκή κουζίνα και παρουσίαση της κουζίνας άλλων περιοχών που έχουν ενσωματωθεί στην κερκυραϊκή κοινωνία, όπως Ήπειρος, Κρήτη, Βενετία και Μάλτα.

-Σεμινάρια – Workshops σε επισκέπτες και ομάδες σπουδαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (σχολές, λέσχες σεφ κλπ).

-Πρόσκληση για τη διαγωνιστική παρουσίαση νέων ιδεών, παλιές συνταγές με νέα προσέγγιση, δημιουργική κουζίνα και τοπικά υλικά .

-Ομηρική Διατροφή. Ημέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη και τις επιρροές της Ομηρικής Κουζίνας με προσκεκλημένους καθηγητές – ιστορικούς της διατροφής.

Αθλητικές Εκδηλώσεις

-Εκδηλώσεις σε αθλήματα και δεξιότητες που συνδέονται με τη θάλασσα και τη ναυτική και αθλητική παράδοση της Κέρκυρας όπως ιστιοπλοΐα, υδατοσφαίριση, κωπηλασία, αλλά και συναφή θέματα ιστορίας, χαρτογραφίας και θεματικών ξεναγήσεων .

-Αγώνες Κρίκετ και Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ, με συμμετοχή σχολικών ομάδων κρίκετ από όλον τον κόσμο.

- Spring Cup, με συμμετοχή αθλητικών ομάδων από Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό.

- ΗELLENIC PREMIER LEAGUE, με τη συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων Κρίκετ από Πακιστάν και Ινδία

- Φιλικοί αγώνες κρίκετ, με ερασιτεχνικές ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπτικοακουστικές τέχνες

-Φεστιβάλ Ηχητικών Τεχνών, με συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής, live electronics, διαδραστικών ηχητικών τεχνών, βιο-μουσικής, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

-Φεστιβάλ Χαρτογραφικής Προβολής σε υπαίθριο χώρο. Η Χαρτογραφική προβολή η οποία είναι μια τεχνολογία προβολής που χρησιμοποιείται για να μετατρέπει "αντικείμενα", συνήθως όψεις κτιρίων, συχνά ακανόνιστα, σε επιφάνεια προβολής για προβολή 3D βίντεο, θα έχει ως χώρο αναφοράς τα κτίρια της Πόλης ή τα τείχη του Νέου και του Παλαιού Φρουρίου. Τα βίντεο συνδυάζονται από ήχο για να δημιουργηθεί μια οπτικοακουστική αφήγηση.

-Πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, οι οποίες θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών Πόλης , λειτουργώντας ως παράλληλες εκδηλώσεις.

- 3ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού.

Οι Γιορτές Πόλης

Οι Γιορτές Πόλης θα ενσωματώνουν επίσης δημιουργικές συνθέσεις των παραπάνω κατηγοριών εκδηλώσεων, με στόχο την ανάδειξη νέων προϊόντων πολιτισμού.

Μέσα από τις Γιορτές Πόλης, προωθείται και αξιοποιείται η ανάπτυξη, διεύρυνση, δικτύωση και συνολική διαχείριση των βιωματικών εμπειριών των επισκεπτών της πόλης της Κέρκυρας με έμφαση στον πολιτισμό σε όλες του τις διαστάσεις. Οι βιωματικές εμπειρίες των επισκεπτών μπορεί να εμπλουτίζονται με δυνατότητες παρακολούθησης αλλά και συμμετοχής σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα

Ως υποστηρικτικές δράσεις των ανωτέρω εκδηλώσεων, θα λάβουν χώρα η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, η δημιουργία εντύπων προβολής και προώθησης, καθώς και εντύπων θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο περιηγητικό, θρησκευτικός, πεζοπορικός, γαμήλιος και θαλάσσιος τουρισμός.

Τέλος, ο προϋπολογισμός του ανωτέρω προγράμματος τουριστικής προβολής ανέρχεται συνολικά στις 353.000 ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα