Νέα σημεία τουριστικής πληροφόρησης στην Καλαμάτα

21 Feb 2019, 10:09 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέα σημεία τουριστικής πληροφόρησης στην Καλαμάτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία νέων σημείων τουριστικής πληροφόρησης, Info Points, αποφάσισε ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του για το 2019. Τα καινοτόμα σημεία πληροφόρησης, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής, θα παρέχουν στους επισκέπτες σύγχρονους και εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης. Μεταξύ άλλων, τα σημεία πληροφόρησης θα στοχεύουν στην ολοκληρωμένη ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών για τα τουριστικά και τα πολιτιστικά ζητήματα της πόλης.

Αναλυτικά, η τεχνολογική υποδομή των εν λόγω σημείων πληροφόρησης,  θα αποτελείται από πρωτότυπα διαδραστικά συστήματα, τα οποία στοχεύουν στην πληροφόρηση των επισκεπτών και την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού μέσω προηγμένων υπηρεσιών διαδραστικής ενημέρωσης καθώς και βιωματικών τρόπων αλληλεπίδρασης.

Στο πλαίσιο της δράσης θα δημιουργηθούν δύο διαδραστικά γραφεία πληροφόρησης τα οποία θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Το πρώτο θα στεγάζεται σε χώρους του Ιστορικού Δημαρχείου της Καλαμάτας όπου θα λειτουργούν δέκα διαδραστικά συστήματα και το δεύτερο σε επισκέψιμο χώρο, μεγέθους περιπτέρου, που θα βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και θα διαθέτει τρία διαδραστικά συστήματα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου, είναι να δημιουργήσει μία ενιαία υποδομή διατήρησης και καταλογογράφησης ψηφιακού περιεχομένου για τον Δήμο Καλαμάτας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και με τη μορφή ανοιχτών δεδομένων, ώστε να επιτρέπει τη διάχυση και διάθεσή του.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα