Εναλλακτικός τουρισμός στην Τήνο- Δημιουργία γεωπάρκου

02 Feb 2019, 11:17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Εναλλακτικός τουρισμός στην Τήνο- Δημιουργία γεωπάρκου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη στρατηγική ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού μέσω της σύστασης γεωπάρκου αποφάσισε ο Δήμος Τήνου, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής.

Εξάλλου, η Τήνος έχοντας ήδη καθιερώσει το επίσημο δίκτυο μονοπατιών, πλέον των 150 χιλιομέτρων, Tinos Trails, προσδοκά μέσω της σύστασης του γεωπάρκου την περαιτέρω ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που είναι συνδεδεμένες με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και με την τοπική οικονομία.

Στόχος του ανωτέρω προγράμματος τουριστικής προβολής, είναι κυρίως η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Τήνου, η αύξηση της πληροφόρησης για τις διαθέσιμες επιλογές και κατ’ επέκταση η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης του τουρίστα αλλά και η πιθανή περαιτέρω άμβλυνση της εποχικότητας.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν δράσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης μέσω τουριστικών οδηγών, ταξιδιωτικών γραφείων, υπηρεσιών και ψηφιακών εργαλείων όπως είναι οι ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και μέσω της προβολής πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενεργειών που συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού.

Παράλληλα, θα λάβει χώρα 20ήμερη online και offline  έρευνα ικανοποίησης του τουριστικού κοινού τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, καθώς και ειδικές ενέργειες σε συνεργασία με Έλληνες instagrammers και bloggers.

Τέλος, στις δράσεις τουριστικής προβολής, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία εντύπων στα αγγλικά, για θεματικές κατηγορίες τουριστικού προϊόντος όπως είναι οι οικογενειακές διακοπές, σπορ και δράση, πολιτισμός και παράδοση, ρομαντικές διακοπές και γάμος, γαστρονομία, καθώς και η επανεκτύπωση του φυλλαδίου στα ελληνικά και ξενόγλωσσα με τίτλο Η Μούσα του Αιγαίου.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα