Ο τουρισμός στην Πελοπόννησο μέσα από εικονική περιήγηση

01 Feb 2019, 09:31 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ο τουρισμός στην Πελοπόννησο μέσα από εικονική περιήγηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής, σχεδιάζει την υλοποίηση της δράσης Εικονική Πελοπόννησος.

Πρόκειται για δημιουργία τεχνολογικής εφαρμογής με στόχο τη χρήση πανοραμικών απεικονίσεων, δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών και τεχνολογιών εικονικής περιήγησης σε σημεία ενδιαφέροντος της Πελοποννήσου, όπως για παράδειγμα παραλίες, αστικοί προορισμοί, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι και έθιμα. Στην εν λόγω τεχνολογική εφαρμογή θα προβάλλονται περισσότερες πανοραμικές απεικονίσεις, δημιουργώντας μια εικονική περιήγηση της Πελοποννήσου για τον δυνητικό χρήστη της εφαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν και ειδικές φορητές συσκευές τύπου wearable όπου θα αξιοποιεί η Περιφέρεια στις εκθέσεις τουρισμού αλλά και ψηφιακό πολυμεσικό χώρο που θα φιλοξενεί τις εικονικές περιηγήσεις της Πελοποννήσου. Η εφαρμογή θα διαθέτει και την απαιτούμενη πληροφόρηση για το κάθε σημείο ειδικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, προγραμματίζεται η συντήρηση των υπαρχουσών καινοτόμων διαδικτυακών ιστοχώρων προβολής της Περιφέρειας με στόχο την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής καθώς και την αποτελεσματικότερη προώθηση της Πελοποννησιακής γαστρονομίας και των ποιοτικών προϊόντων.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα