Κως: Αισθητική παρέμβαση στο λιμάνι

31 Jan 2019, 12:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κως: Αισθητική παρέμβαση στο λιμάνι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε αισθητική παρέμβαση προσωρινής αποκατάστασης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη προβαίνει ο δήμος Κω, λόγω καθυστέρησης στην έναρξη των έργων αποκατάστασης του λιμανιού.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης, και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κοκκαλάκης παρουσίασαν σήμερα το σχέδιο παρέμβασης στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος ρητά δήλωσε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Οι εργασίες αποκατάστασης προβλέπουν τη δημιουργία ξύλινου πλαισίου υποστήριξης και ξύλινου δαπέδου ενώ σε σημεία με μεγάλη υψομετρική διαφορά θα κατασκευαστούν σκαλοπάτια.

Θα υπάρξουν τρεις ζώνες παρέμβασης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη και κυρίως στα σημεία που υποχώρησε το δάπεδο λόγω του σεισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο επικεφαλής της παράταξης “Δίεση” κ. Ζερβός, ο εκπρόσωπος της παράταξης “Όραμα” κ. Φραγκούλης, ο κ. Καλλούδης από τους Ανεξάρτητους και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρυσουλάκης. Ο κ. Παυλίδης και η κ. Μακρή απουσίαζαν εκτός Κω.

Σε δήλωση του, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης τονίζει: “Η Κως δεν μπορεί για δεύτερο καλοκαίρι να έχει αυτή την εικόνα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη, από τη στιγμή που είναι αμφίβολη η έναρξη των έργων και μπαίνουμε στο Φεβρουάριο.

Η καθυστέρηση στην παρέμβαση του Λιμενικού Ταμείου οφείλεται στις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι το έργο της αποκατάστασης, που είναι ευθύνη του Υπουργείου, θα ξεκινούσε από μέρα σε μέρα. Πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Αναλαμβάνουμε δράση και θα προχωρήσουμε σε αισθητική αποκατάσταση των ζημιών, με ξύλινη κατασκευή. Είμαστε έτοιμοι και τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, εφ’ όσον και το αρμόδιο Υπουργείο μας δώσει έγκαιρα τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Είναι μία παρέμβαση που έχει τη συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών. Ο Δήμος τολμά και μπαίνει μπροστά για να δώσει λύση για να αλλάξουμε μια εικόνα που μας πληγώνει όλους και δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση της παρέμβασης αυτής.”

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα