Η Κως στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές”

29 Jan 2019, 12:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Κως στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές”

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια μεγάλη προοπτική ανοίγει για την Κω μετά τις επαφές που είχαν στο Σαλέρνο της Ιταλίας ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διεθνών σχέσεων του Δήμου κ. Νίκος Κανταρζής και ο Γραμματέας του ΔΙΙΚ, καθηγητής Ιατρικής κ. Νίκος Παπαντωνίου.

Η Κως ξεκινά την προσπάθεια για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που διαχειρίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο το πολιτιστικό κεφάλαιο της Κω αλλά και η Ιπποκρατική Ιδέα.

Εταίροι στο πρόγραμμα είναι οι Δήμοι Κω και Σαλέρνο, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Ιπποκρατικός Βοτανικός κήπος του Σαλέρνο, το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία και το Πανεπιστήμιο της Κόρντοβα στην Ισπανία.

Οι βάσεις για αυτή τη διεθνή συνεργασία μπήκαν σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης του Σαλέρνο με το Δήμαρχο Βιτσέντσο Νάπολι, τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Τζιανκάρλο Καβάλλο, τον Διευθυντή του Ιπποκρατικού Βοτανικού κήπου κ. Λουτσιάνο Μάουρο, τον κ. Κανταρτζή και τον κ. Παπαντωνίου.

Ήδη έχει συνταχθεί ένα σχέδιο καταστατικού που θα μελετήσουν οι Εταίροι, το οποίο και προγραμματίζεται να υπογραφεί εντός του Απριλίου 2019 και ο φάκελος του προγράμματος να προωθηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα