Η τουριστική υπεραξία από το καρναβάλι της Πάτρας

11 Dec 2018, 09:42 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η τουριστική υπεραξία από το καρναβάλι της Πάτρας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει στην πολιτιστική εκδήλωση -συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα από το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πάτρας (ΚΚΠ), με φορείς και ιδιώτες σχετιζόμενους με το καρναβάλι, για να εξεταστεί o τρόπος με τον οποίο οι δράσεις του μπορούν να δημιουργήσουν υπεραξία για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Νομού Αχαΐας.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πάτρας είναι ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1992 από μια ομάδα Πατρινών που προέρχονταν από διάφορες καρναβαλικές ομάδες και πυρήνες της πόλης. Τους ένωσε η κοινή επιθυμία για παρεμβάσεις που αναδεικνύουν και υπερασπίζονται το μοναδικό χαρακτήρα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Κομιτάτο επίσης συστήθηκε με στόχο την ανάπτυξη μελέτης και γόνιμου προβληματισμού ως προς τις καταβολές και τις κατευθύνσεις του Καρναβαλιού.

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο προγραμματίζει την υλοποίηση της ανωτέρω εκδήλωσης με φορείς και ιδιώτες σχετιζόμενους με το καρναβάλι, με στόχο την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή και την προβολή του Νομού Αχαΐας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι σχεδιαζόμενες δράσεις του σωματείου, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης,  όπως καρναβαλικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, επετειακές εκδόσεις, εκδηλώσεις δρόμου και άλλες παρεμβάσεις.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 500 άτομα και, απώτερος σκοπός είναι να επικοινωνηθεί μια καρναβαλική αντίληψη, η οποία δεν προσεγγίζει φιλολογικά το καρναβάλι της Πάτρας, αλλά καταθέτει έμπρακτα μια πολυσυλλεκτική πρόταση, πάντα ανοιχτή στο κοινό της πόλης και τους επισκέπτες της.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα