Συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στην Πάρο

30 Nov 2018, 09:59 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στην Πάρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 7 και στις 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Πάρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο συνέδριο με θέμα «Αναζήτηση ενός μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης για το μέλλον της Πάρου».

Η ανωτέρω δράση έχει ως σκοπό να συμβάλει στο σχεδιασμό ενός επιθυμητού μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης για την Πάρο και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας ΕΣΠΑ, του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Το συνέδριο αναμένεται να λειτουργήσει ως κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το δήμο, βοηθώντας έμπρακτα να χαραχτούν πολιτικές που θα συμβάλλουν στην αλλαγή η οποία εκφράζεται διαφορετικά  από κάθε συμβαλλόμενο.

Επιπροσθέτως, το συνέδριο θα εστιάσει στις παραδόσεις του τόπου, στον πολιτισμό που θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές και στη δημιουργία νέων εργαλείων ανάπτυξης και στρατηγικών τοπικής ομόφωνης αειφορίας.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση μνημείων και λοιπών πολιτιστικών πόρων, καθώς και στην ανάπτυξη και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων και της αρχιτεκτονικής του τόπου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα