Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόγραμμα διεθνούς τουριστικής δικτύωσης

28 Nov 2018, 10:48 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόγραμμα διεθνούς τουριστικής δικτύωσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ, αποφάσισαν να συμπράξουν προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα Υπηρεσίες Διεθνούς Δικτύωσης για Προνομιακή Κατάταξη και Αναγνωσιμότητα του προορισμού Πελοπόννησος, προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

Προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξη, ανάδειξη και απόκτηση τεχνογνωσίας για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και δυνατοτήτων προσβασιμότητας που παρέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην τοπική οικονομία με σκοπό την ενίσχυσή της και κατ’ επέκταση την δημιουργία περαιτέρω θέσεων εργασίας, η περιφέρεια αποσκοπεί να εφαρμόσει εξειδικευμένες δράσεις διεθνούς δικτύωσης και καναλιών προώθησης του προορισμού. Τέτοιου είδους ενέργειες στοχεύουν στη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την ολοένα αυξανόμενη ελκυστικότητα του προορισμού ως ιδανικός προορισμός της Μεσογείου σε όλη την διάρκεια του έτους.

Οι ενέργειες διεθνούς δικτύωσης, μέσα από τις καλές πρακτικές που θα επιλεχθούν, θα επιτρέψουν στην περιφέρεια να παραμένει ενήμερη για τις διεθνείς και περιφερειακές τουριστικές τάσεις και προτεραιότητες όπως αυτές ορίζονται από τους παγκόσμιους φορείς τουρισμού και θα αυξήσει την αξιοπιστία της τουριστικής στρατηγικής της στη διεθνή τουριστική αγορά.

Επιπρόσθετα, προσβλέποντας στην κεφαλαιοποίησή των πλεονεκτημάτων που θα επιφέρει η διεθνής δικτύωση της περιφέρειας, θα επενδύσει σε επαφές με βασικούς εμπλεκόμενους φορείς διάδοσης και ενίσχυσης επιλεξιμότητας προορισμών, που δύνανται να δώσουν προοπτική και λύση στον σκόπελο προσβασιμότητας που έχει ο προορισμός για τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Μέσα από τις δράσεις διεθνούς δικτύωσης αναμένεται η ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας σε όλη την διάρκεια του έτους και η προώθηση τομέων θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός, που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη και έσοδα για τον προορισμό, προσελκύοντας πνευματικό κεφάλαιο και κοινό μεγαλύτερης οικονομικής δυναμικής στην Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο δράσεις, τη μελέτη αποτύπωσης καλών πρακτικών διεθνούς δικτύωσης και καναλιών προώθησης τουριστικών προορισμών σε περιφερειακό επίπεδο στην Ευρώπη και την υλοποίηση ενεργειών διεθνούς δικτύωσης και αξιοποίηση διεθνών καναλιών προώθησης τουριστικών προορισμών για την περιφέρεια.

Τα ανωτέρω επιτυγχάνονται με την ανάλυση των καλών πρακτικών που εφαρμόζουν σε θέματα διεθνούς δικτύωσης και καναλιών τουριστικής προβολής, την επιλογή των κατάλληλων καλών πρακτικών διεθνούς δικτύωσης και καναλιών προώθησης τουριστικών προορισμών που μπορούν να εφαρμοστούν.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών- μεταφοράς τεχνογνωσίας με τις περιφέρειες αυτές, καθώς επίσης και η άμεση εφαρμογή των δράσεων – καλών πρακτικών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα