ART Θεσσαλονίκης: Η τέχνη απογειώνει και τον τουρισμό

17 Nov 2018, 13:51 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

ART Θεσσαλονίκης: Η τέχνη απογειώνει και τον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γκαλερί για να υποδεχτεί την 3η Art Θεσσαλονίκης, την παγκόσμια έκθεση τεχνών και πολιτισμού, η οποία ανοίγει τις πόρτες της στις 22 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ρίχνει αυλαία στις 25 Νοεμβρίου- αν και ουσιαστικά γοητεύει με τα ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης από πολύ νωρίτερα.  29 γκαλερί από 11 χώρες, 450 καλλιτέχνες και 5 μουσειακές εκθέσεις  φιλοξενεί μεταξύ άλλων η διοργάνωση, ενώ οι ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, δίνουν ιδιαίτερη πνοή και ένταση στον πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής.

Η παγκόσμια συμμετοχή εξάλλου, είναι ένα στοιχείο που καθιστά τη Θεσσαλονίκη ιδανική πόλη για ένα ενδιαφέρον city break ή και long break, γεγονός που ενστερνίζονται ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και κυρίως από τις 11 συμμετέχουσες χώρες και τις 23 καταγεγραμμένες χώρες-επισκέπτες.

Φέτος, υπάρχει η αίσθηση ότι η Art Θεσσαλονίκης «βάζει τα γυαλιά» στις αντίστοιχες διοργανώσεις του Μαϊάμι , της Κολωνίας ή του Χονγκ-Κονγκ. Γιατί η Ελλάδα αποπνέει ως φυσικό, αρχέγονο ταλέντο την τέχνη και τη δημιουργική διάθεση, συνδυαζόμενη δε με την τουριστική της μαεστρία, θα έλεγε κανείς ότι  προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας ενός νέου τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Τιμώμενος καλλιτέχνης της 3ης Art Θεσσαλονίκης είναι ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis, ενώ στο πλαίσιο  των πρόδρομων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το project Art Walk, όπου 20 επώνυμα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα εκθέσουν πρωτότυπα έργα ζωγραφικής στις βιτρίνες τους έως και τις 26 Νοεμβρίου. Τις ξεναγήσεις του project αναλαμβάνουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως η βραβευμένη εικαστικός Εμμανουέλα Λιάγκου, η οποία μεταξύ άλλων έχει βάλει την καλλιτεχνική της σφραγίδα και στο ενδιαφέρον art shop της έκθεσης, ενώ συμμετέχει με έργο της στη φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης Παντελής Τσάτσης, η Θεσσαλονίκη, η οποία καλύπτει γεωγραφική περιοχή από τη Λάρισα και πάνω μέχρι τον  Έβρο, την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ασία (Τουρκία, Ιαπωνία, Ινδία, Ρωσία, Κίνα), μέσω της Art προάγει τις καλλιτεχνικές γειτνιάσεις και ανταλλαγές και κυρίως την κατανόηση της διαφορετικότητας των πολιτισμικών φαινομένων.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα