Χανιά: Ο τέλειος προορισμός για ξαφνικούς γάμους!

28 Sep 2018, 09:49 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Χανιά: Ο τέλειος προορισμός για ξαφνικούς γάμους!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο γάμος είναι μια πολύ σημαντική και σοβαρή απόφαση. Ζευγάρια από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να παντρευτούν, είτε μετά από σχεδιασμό μηνών, είτε και αυθόρμητα, αφού το καλοκαίρι ευνοεί τις εκδηλώσεις ρομαντισμού: απολαμβάνοντας τις διακοπές του στα ειδυλλιακά ελληνικά νησιά, το ζευγάρι μπορεί ξαφνικά να οδηγηθεί στο «έσονται οι δύο εις σάρκα μία», αλλά και  στο «δέχομαι» του Δημαρχείου.

Ο Δήμος Χανίων πρωτοπορεί στην εφαρμογή του σχετικού νόμου

Πρωτοπορώντας και προνοώντας προς αυτή την κατεύθυνση,  ο Δήμος Χανίων θέτει σε εφαρμογή το νόμο που δίνει τη δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων για περισσότερες ημέρες και ώρες την εβδομάδα, μη εξαιρουμένου και του σαββατοκύριακου, σε διάφορους δημοτικούς χώρους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η σωστή προετοιμασία και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, θα δημιουργήσει μία καλή εικόνα για το γαμήλιο τουρισμό των Χανίων και τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Ιδιαίτερα για τους θερινούς μήνες, οι οποίοι είναι περίοδος αιχμής λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την τέλεση γάμων σε εξωτερικούς χώρους,  ο δήμος ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο μηνών μηνών, για την αντιμετώπιση των ανωτέρω εποχικών, επειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών του γραφείου Πολιτικών Γάμων  των Χανίων.

Εξάλλου, ο νόμος ορίζει ότι ο Δήμαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει με πάγια πράξη του περισσότερες τακτές ημέρες της εβδομάδας μη αποκλειομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, για την τέλεση πολιτικών γάμων,  καθώς και την τέλεσή τους σε δημοτικά κτίρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους .

Η ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στα Χανιά

Τα Χανιά είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός και πρόθεση των ιθυνόντων είναι να επενδύσουν και στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού, ο οποίος έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια. Ο γαμήλιος τουρισμός μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια από όλο τον κόσμο και κυρίως από την Κίνα, την Αμερική και την Ευρώπη, επιλέγουν διαφορετικούς προορισμούς από τον τόπο διαμονής τους προκειμένου να τελέσουν το γάμο τους.

Μάλιστα το έντονο ενδιαφέρον ζευγαριών από την Κίνα να επιλέξουν την Κρήτη για τον γάμο τους, εκφράστηκε στην έκθεση φωτογραφία γαμήλιων ταξιδιών με θέμα «έρωτες στο Αιγαίο» που έγινε στη πόλη Φουνγκζου, παρουσία αντιπροσωπείας φορέων από την Κρήτη με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλη Βαμιεδάκη.

Γιατί τα ζευγάρια δεν παντρεύονται στη χώρα τους

Σε έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τη Sandals Resorts μεταξύ 2.000 ερωτηθέντων, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι, το 47%  των ζευγαριών θέλει να παντρευτεί στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει τους μακρινούς συγγενείς και τους ανεπιθύμητους γνωστούς, για το 47%  ο κύριος λόγος ως προς τη συγκεκριμένη επιλογή ήταν ο ρομαντισμός που προσφέρει ένας εξωτικός προορισμός κατά τη διενέργεια του γάμου, ενώ το 39% προβαίνει σε αυτή την επιλογή για η δυνατότητα του συνδυασμού του γάμου με το μήνα του μέλιτος, γεγονός που θεωρείται πολύ σημαντικός παράγοντας .

Τέλος, σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού έχουν οι αλλαγές στην νομοθεσία και στις συνήθειες των καταναλωτών, όπως επίσης και η επιθυμία των ζευγαριών να εξασφαλίσουν καλό καιρό την ημέρα της τελετής, η τάση του να έχουν ένα ξεχωριστό γάμο, σε ένα ξεχωριστό μέρος, το οικονομικό δέλεαρ και οι επιλογές σε προσφορές , καθώς και οι γάμοι ομοφυλοφίλων οι οποίοι μπορούν να τελεστούν μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Η ραγδαία αύξηση των διαζυγίων (40%-50%) στις ΗΠΑ, έχει επίσης αναγνωριστεί ως ένας παράγοντας που ενισχύει την τόνωση της ζήτησης του Γαμήλιου Τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα