Προβολή του νέου δικτύου μονοπατιών Χαλκιδικής στην TourNatur 2018

07 Sep 2018, 11:47 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή του νέου δικτύου μονοπατιών Χαλκιδικής στην TourNatur 2018

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην μεγαλύτερη έκθεση του Περιπατητικού Τουρισμού " Tour Natur2018 ", που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ από 31 Αυγούστου εως 2 Σεπτεμβρίου 2018 συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής,  παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το Νέο Δίκτυο μονοπατιών Χαλκιδικής "Διαδρομές".

Ανάμεσα σε 5.000 ταξιδιωτικούς προορισμούς και πάνω από 265 εκθέτες, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στην Εθνική Πινακοθήκη του ΕΟΤ προβάλλοντας τα 3 πρώτα μονοπάτια   που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και εντάσσονται στο στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού για την δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπόρων διαδρομές . Το νέο δίκτυο μονοπατιών, Χαλκιδική Διαδρομές, έχει στόχο τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του υφιστάμενου τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής δίνοντας έμφαση στον εναλλακτικό / θεματικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Χαλκιδική προέβαλε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως ένα εξαιρετικό προορισμό που ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία σε ένα καταπράσινο δάσος και στη συνέχεια να απολαύσει το μπάνιο του στα καθαρά νερά των βραβευμένων παραλιών του. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Χαλκιδικής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα μονοπάτια που συνδυάζουν την μοναδικότητα της φυσικής ομορφιάς με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσωπεί η κ. Τάνια Ακριτίδου, υπεύθυνη μάρκετινγκ του οργανισμού και ο κ. Τάσος Σταμάτης, εκπρόσωπος της Φιλοξενίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής. Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε τον Γενικό Σύμβουλο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, ενημερώθηκε για το νέο δίκτυο των μονοπατιών Χαλκιδικής Διαδρομές και δήλωσε βοηθός και ενεργό υποστηρικτή της νέας προσπάθειας μας ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και Προβολή Της Χαλκιδικής .

Η συμμετοχή της Χαλκιδικής στην πιο σημαντική έκθεση περιπατητικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων στη Γερμανία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και προκύπτει αισιόδοξες εκτιμήσεις για την αύξηση των επισκεπτών και οικονομικής ωφέλειας της συγκεκριμένης αγοράς, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το Γερμανικό Οργανισμό Πεζοπορίας , οι Γερμανοί δαπανούν σχεδόν 8 δισ. Ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η προβολή του Χαλκιδικής "Διαδρομές" ξεκίνησε και στόχος του Οργανισμού για την επόμενη 3ετία είναι το η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου περιπατητικών διαδρομών με την Πιστοποίηση ενός μονοπατιού 50 χλμ. Στη Χαλκιδική Δήμος ή ενός προορισμού. με το Σήμα Leading Ίχνη-καλύτερη ποιότητα της Ευρώπης και τη δημιουργία μικρότερων διαδρομών που θα πληρούν όμως τα κριτήρια ποικιλομορφίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης που ορίζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων. Τέλος, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημοσίως την εταιρεία WATT & VOLT για την οικονομική χορηγία της εκπόνησης μελέτης που αποδεικνύει ότι οι συνέργειες μπορούν και κάνουν τη διαφορά στην ανάπτυξη.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα