Δήμος Πόρου: δρομολόγια με λέμβο κατά την τουριστική περίοδο

11 Jul 2018, 08:55 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Πόρου: δρομολόγια με λέμβο κατά την τουριστική περίοδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Πόρου ενέκρινε την κάλυψη του κόστους της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων με λέμβο σε απομακρυσμένες περιοχές την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω μη ύπαρξης συγκοινωνίας. 

Με εξαίρεση το Νεώριο, προς το οποίο υφίσταται κλάδος της εγκεκριμένης άγονης λεωφορειακής γραμμής, τον οποίο ωστόσο δεν εκμεταλλεύεται κανείς ιδιώτης, οι υπόλοιπες περιοχές του νησιωτικού τμήματος του Δήμου με αντίστοιχη τουριστική και παραθεριστική κίνηση εξυπηρετούνται από τον έτερο κλάδο της εγκεκριμένης άγονης λεωφορειακής γραμμής “Πόρος-Ασκέλι-Μοναστήρι”, η οποία διέρχεται από τις περιοχές Συνοικισμού/Καναλιού και Ασκελίου. Η ανάγκη μεταφοράς προσώπων προς το Νεώρειο πριν μερικά χρόνια καλυπτόταν επαρκώς από την λειτουργία αντίστοιχων γραμμών λέμβων, οι οποίες σταδιακά ατόνησαν και τελικά καταργήθηκαν από τους λεμβούχους, λόγω μη-βιωσιμότητάς τους.

Η εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων κρίθηκε επιτακτική, δεδομένου ότι η οικονομική συγκυρία που βιώνει ο κλάδος των λεμβούχων,  αποτελεί εμπόδιο στην μετακίνηση και ουσιαστικά στην επικοινωνία του λιμανιού του νησιού με τις απομακρυσμένες τουριστικές περιοχές του Δήμου και οι οποίες δε καλύπτονται με οποιαδήποτε αστική συγκοινωνία.

Τα εγκεκριμένα δρομολόγια, τα οποία θα εκτελούνται από τις 14 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, δηλαδή συνολικά για 51 ημέρες, έχουν ως εξής:  Γραμμή Πόρος – Νεώριο – Πόρος:

Hμερήσια δρομολόγια: 12 δρομολόγια, από τις 10:00 έως τις 21:30, τις ολόκληρες ώρες από το λιμάνι του Πόρου και τις μισές από το Νεώρειο

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα