Ο «Ταξιδευτής» μεταφέρεται στη Μαρίνα στην Κω

03 Jul 2018, 09:54 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ο «Ταξιδευτής» μεταφέρεται στη Μαρίνα στην Κω

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην Αθήνα από την Κω μεταφέρεται το γλυπτό ο «Ταξιδευτής, Πέρασμα Πολιτισμών».

Το γλυπτό της δημιουργού κας Αγγελικής Κοροβέση, το οποίο αναδείχθηκε ανάμεσα σε 20 προπλάσματα γλυπτών μέσω διαγωνισμού που διεξήχθη στο Χάνι της Κω, έλαβε το πρώτο βραβείο αλλά και το «εισιτήριο» για τον τελικό του προορισμό, όπου είναι η πλατεία 7ης Μαρτίου στην είσοδο «Α» της Μαρίνας Κω.

‘Όπως εξήγησε η καλλιτέχνης μετά το πέρας του διαγωνισμού, η βασική ιδέα που διέπει το έργο αναφέρεται στον πολιτισμό και την εξέλιξή του που έρχεται από τη θάλασσα, γι' αυτό  η γλυπτική σύνθεση περιλαμβάνει και νερό. Το γλυπτό "καράβι-πολιτεία", το οποίο διαπερνά το επάνω ημικύκλιο στην πύλη και στηρίζεται σε αυτό, συμβολίζει τη μαρίνα ως σημείο φιλόξενης υποδοχής των ταξιδευτών και συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων. Η πολιτεία που αναπτύσσεται στο κατάστρωμα του καραβιού, αποτελείται από χαρακτηριστικά κτίρια της Κω, οικοδομήματα όλων των εποχών και των πολιτισμών. Μερικά από τα κτίρια που μετουσιώνονται εντός του «Ταξιδευτή», είναι το κτίριο της Αίγλης, το Δημαρχείο, το Ασκληπιείο, η Πύλη του Φόρου, η Πύλη της Αγοράς στην Ανατολική Αρχαιολογική Ζώνη και το Τέμενος.

Το τελικό ύψος του γλυπτού, το οποίο θα μεταφερθεί αποσυναρμολογημένο, ανέρχεται στα έξι μέτρα περίπου και αναμένεται να αποτελέσει σήμα κατατεθέν για τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες της μαρίνας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα