Δήμος Αριστοτέλη: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

26 Apr 2018, 09:36 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Αριστοτέλη: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, του οποίου οι βασικοί άξονες καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εργαλείων και τεχνικών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Β.Α. Χαλκιδικής.

Η σύγχρονη διαφημιστική προσέγγιση για την τουριστική προβολή ενός τόπου, υλοποιείται με την δημιουργία «ταυτότητας» και «επώνυμου προορισμού» για κάθε περιοχή ή χώρα. Σήμερα, ο κύριος όγκος των περιηγητών της περιοχής, προέρχεται κυρίως από την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Γερμανία αποτελεί διαχρονικά παραδοσιακή αγορά ,την τελευταία δεκαετία ωστόσο, αναδείχθηκαν νέες χώρες-αγορές από τις οποίες η Ελλάδα προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Οι χώρες αυτές είναι κυρίως η Ρωσία και οι γειτονικές Βαλκανικές με τις αφίξεις να αντισταθμίζουν εν μέρει την κάμψη από άλλες χώρες. Το μίγμα της πολιτικής προώθησης του προορισμού περιλαμβάνει ένα σημαντικό εύρος μέσων, όπως η προβολή μέσω κοινωνικής δικτύωσης, η συμμετοχή σε εκθέσεις, η γνωριμία και φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων ανάλογου κύρους κ.α. Στην κατεύθυνση αυτή, υιοθετήθηκε το νέο τουριστικό λογότυπο του Δήμου Αριστοτέλη που αναφέρεται τόσο χρωματικά λεκτικά και σχηματικά στα πέντε στοιχεία του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου και συντοπίτη μας Αριστοτέλη, "γη, ύδωρ, αήρ, πυρ, αιθήρ" με την λεκτική προτροπή "Ζήσε την πεμπτουσία σε έναν ευλογημένο τόπο" - "Live the quintessence in a blessing place".

Έχοντας ως αρχή την ανωτέρω παραίνεση, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής δράσεις:

-      Ταξίδια εξοικείωσης και προγράμματα επαγγελματικών συναντήσεων

-      Δημιουργία θεματικών σποτ για την προβολή τους σε ελληνικά και διεθνή μέσα

-      Δημιουργία χώρου υποδοχής για τον γυναικείο θρησκευτικό τουρισμό σε συνεργασία με την Ιερά Επιστασία αξιοποιώντας τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

-      Ανάδειξη του Προσκυνηματικού τουρισμού και αξιοποίηση του Προσκυνηματικού Οδηγού του πρωτοσύγκελου της ΙΜ π. Χρυσόστομου Μαϊδώνη για τα εξωκλήσια και τις θρησκευτικές γιορτές του δήμου.

-      Τουριστική ανάδειξη των ορεινών χωριών της Βόρειας Χαλκιδικής, με την «ένωσή» τους με τα παραθαλάσσια χωριά και ξενοδοχεία του δήμου. 

-      Έναρξη των ενεργειών χωροθέτησης καταδυτικών πάρκων στον τεχνητό ύφαλο της Ιερισσού και στην περιοχή της Αμμουλιανής.

-      Χωροθέτηση πεζόδρομου και ασφαλούς διέλευσης αθλούμενων και περιπατητών μεταξύ της Ουρανούπολης και των Νέων Ρόδων

-      Χάραξη των «μονοπατιών του Αριστοτέλη»

-      Διερεύνηση δυνατοτήτων για αδερφοποιήσεις με πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής για άνοιγμα νέων αγορών τουρισμού και τη συμμετοχή σε δίκτυα πόλεων.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα