Προβολή των Δελφών μέσα από την ταινία "Πολιορκία"

27 Jan 2018, 10:46 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή των Δελφών μέσα από την ταινία "Πολιορκία"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Δελφών αποδέχθηκε το αίτημα του δημιουργού της ταινίας, σκηνοθέτη και σεναριογράφου κ. Βασίλη Τσικάρα,  για την ηθική και υλική ενίσχυση των αναγκών των γυρισμάτων της ταινίας "Πολιορκία" στην πόλη της Άμφισσας. Η «Πολιορκία» είναι η δεύτερη της τριλογίας της Aratos Films, για το 1821, λίγο πριν την ολοκλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο Δήμος Δελφών προσφέρει μεταξύ άλλων τη διαμονή και σίτιση έως 40 ατόμων για 16 με 18 ημέρες περίπου μέρες, τα μέσα μεταφοράς του προσωπικού, την έγκρισή του για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον περιβάλλοντα χώρο έξω από το Κάστρο, την υποστήριξή του στη λήψη των αδειών που απαιτούνται καθώς και την ενημέρωση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τα γυρίσματα. Επιπροσθέτως, ο Δήμος θα προφέρει την υποστήριξή του στην αναζήτηση τοπικών οικονομικών χορηγιών.

Ανταποδοτικά, ο Δήμος Δελφών θα χαρακτηριστεί συνεργάτης-συμπαραγωγός  της εν λόγω ταινίας.  

Τα οφέλη από τη δημιουργία της «Πολιορκίας» αναμένεται να ενισχύσουν την προβολή της περιοχής και την τουριστική της κίνηση, την τόνωση  του θρησκευτικού τουρισμού, την ανάδειξη της ιστορίας, την αύξηση της επισκεψιμότητας στις γιορτές της πόλης, καθώς και την ανάδειξη της περιοχής ως «κινηματογραφικό προορισμό».

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 9 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 26 Απριλίου.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα