Δήμος Κω: Γιατί πρέπει να διατηρηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ

19 Dec 2017, 08:07 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Δήμος Κω: Γιατί πρέπει να διατηρηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος της Κω εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στην επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης, ως ολέθρια και εγκληματική πράξη για τα νησιά, διεκδικώντας παράλληλα την επαναφορά των νησιών της Ρόδου και της Καρπάθου στο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., διότι συνιστά όχι απλά ένα νέο και δυσβάσταχτο φορολογικό βάρος για το νησί, αλλά μία τιμωρία.  

Σύμφωνα με τον Δήμο «έτσι την εκλαμβάνουν οι πολίτες της Κω, που διέσωσαν την τιμή της Ευρώπης και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό. Παράλληλα, ο Δήμος ενέκρινε την προκήρυξη γενικής απεργίας στο νησί, στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα  ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2018, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς.

Ο Δήμαρχος της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης έχει παραθέσει στους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί τις περιπτώσεις νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης, στις οποίες ισχύει ειδικό φορολογικό καθεστώς. Οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν και τα πιο ισχυρά επιχειρήματα, απέναντι σε αυτούς που ισχυρίζονται στην Ευρώπη ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αποτελούν στρέβλωση.

Συγκεκριμένα:

-Στη Γερμανία, το νησί Helgoland έχει ειδικό καθεστώς σε σχέση με το ΦΠΑ.

-Στη Γαλλία ειδικό καθεστώς σε ότι αφορά στον ΦΠΑ, ισχύει στην Κορσική. -Στην Ισπανία το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ ισχύει στις Κανάριες νήσους.

 -Στην Πορτογαλία, στις Αζόρες και στη Μαδέρα υπάρχουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

-Στη Φινλανδία ισχύει ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά Aland.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα