Αυτό είναι το ελληνικό νησί που ξετρελαίνει ζευγάρια από όλο τον κόσμο

29 Nov 2017, 12:22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που ξετρελαίνει ζευγάρια από όλο τον κόσμο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα ελληνικό νησί, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 15 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο που συναρπάζουν τα ζευγάρια κάθε ηλικίας,  όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του μεγάλου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure.

Πρόκειται για τη Σαντορίνη, η οποία μπορεί να αποτελεί διάσημο ρομαντικό προορισμό, όμως φαίνεται οτι προσφέρει πραγματικά πλούσιες εμπειρίες σε νεόνυμφους και ζευγάρια, που επιθυμούν κάτι ξεχωριστό στις διακοπές τους.

Τα ταξίδια, αυτά, επισημαίνει το περιοδικό, προσφέρουν ποιοτικό χρόνο για το ζευγάρι και παράλληλα ευκαιρίες για εξερεύνηση λιγότερων γνωστών γωνιών σε διάσημους προορισμούς που εγγυώνται ασυνήθιστες εμπειρίες.

Έτσι τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύπτουν άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του/της συντρόφου. Παράλληλα, τα ταξίδια αυτά προσφέρουν μια τέλεια ευκαιρία και για αυτοβελτίωση.

Δείτε τους 15 προορισμούς…

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι must για την τέλεια στιγμή στο Instagram, ιδιαίτερα για νεόνυμφους που επιθυμούν να παντρευτούν ή να ταξιδέψουν σε ένα περιβάλλον με εκπληκτική θέα. Το νησί, αναφέρει το περιοδικό, είναι σαν μια παραδεισένια όαση που καλεί τους επισκέπτες σε μια αιθέρια φαντασία. 

Μπαλί, Ινδονησία

Το Μπαλί, δηλαδή το νησί των θεών, είναι ένας παράδεισος για κάθε ζευγάρι. Προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες για πεζοπορία στη φύση, διασκέδαση μέχρι το πρωί και πνευματική αναζωογόνηση. Όμως και οι παραλίες του με τη μαύρη αμμουδιά προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Σαφάρι στην Τανζανία

Πεζοπορία στο Κιλιμάντζαρο, ταξίδια στην εξοχή με την άγρια φύση και τα εθνικά πάρκα, σαφάρι σε έναν κόσμο που δεν έχετε ξαναδεί, είναι μερικές από τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που αποκτούν οι επισκέπτες της Τανζανίας.

Τουλούμ, Μεξικό

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις τροπικές παραλίες, την κολύμβηση με αναπνευστήρα στο κοντινό "θαλάσσιο θεματικό πάρκο", Xel-Ha, το κολύμπι σε μια φυσική καταβόθρα και την περιοδεία στα ερείπια των Μάγια, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο άθικτους χώρους του είδους του.

Whistler, Καναδάς

Ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθετε κοντά ως ζευγάρι είναι να κάνετε σκι στα όρη Whistler και Blackcomb, ιδανικό τόσο για βετεράνους όσο και για αρχάριους σκιέρ. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα βουνά, με πολλά μονοπάτια με διαφορετική ένταση, να απολαύσετε τη θέα πάνω από τα χιονισμένα δέντρα, έχετε μεσημεριανό γεύμα στο ορεινό καταφύγιο. 

Οξφόρδη, Αγγλία

Μόλις δύο ώρες από το Λονδίνο, η Οξφόρδη αποτελεί μια ξεχωριστή απόδραση στη μεσαιωνική βρετανική αρχιτεκτονική και τα ζεστά παμπ. Το σκηνικό θυμίζει καρτ ποστάλ ή κουκλόσπιτο, με φοιτητές και καθηγητές να περιφέρονται με ειδική ενδυμασία στις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του παλαιότερου στον αγγλόφωνο κόσμο.

Καππαδοκία, Τουρκία

Παραμυθένιες διακοπές σε ένα τοπίο γεμάτο με καμινάδες νεραϊδών, εκκλησίες σπηλαίων, υπόγειες πόλεις και σπίτια σκαλισμένα μέσα σε βράχους, τα οποία δημιουργούν μια φανταστική αύρα που συνήθως συναντάται στη σφαίρα του φανταστικού. 

Παρίσι, Γαλλία

Τα περισσότερα κλισέ έγιναν κλισέ για έναν λόγο, όπως συμβαίνει και με τη ρομαντική φήμη του Παρισιού. Κοιτάζοντας τις εικόνες των ζευγαριών στην Πόλη του Φωτός, μπορείτε πρακτικά να δείτε καρδούλες με τα μάτια σας μπροστά στον Πύργο του Άιφελ. Το Παρίσι και ο ρομαντισμός πάνε μαζί όπως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τα γλυκά, τα δείπνα επετείου και τα μπιστρό με κεριά.

Burning Man, Black Rock City, Νεβάδα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφήσεις τη δύναμη μιας σχέσης να λάμψει είναι μακριά από τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής. Στο Burning Man, η τεχνολογία αποφεύγεται και υιοθετείται ένας πιο παλαιός τρόπος ζωής, όμως κάτι πολύ περισσότερο από μια συνηθισμένη εμπειρία κάμπινγκ. Το Burning Man προωθεί ένα περιβάλλον για να εξερευνήσετε τον εαυτό σας και τη σχέση σας με πνευματικά εργαστήρια, εκδηλώσεις και πάρτι. 

Χακόνε, Ιαπωνία

Αν και δεν είναι τόσο ρομαντικό για βόλτες, όπως το Κιότο, το Χακόνε είναι μια ιδανική ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο, και προσφέρει μια οικεία απόδραση από τα ταξίδια πόλης με τον πιο χαλαρό τρόπο. Εκτός από τη χαλάρωση στις ονσέν (θερμές πηγές) σε ένα παραδοσιακό ryokan (ιαπωνικό πανδοχείο), μπορείτε να επισκεφθείτε φυσικά αξιοθέατα όπως η λίμνη Ashi και το ηφαίστειο Mount Fuji ή να περιηγηθείτε στο κόκκινο Hakone Shrine και στο υπαίθριο μουσείο γλυπτικής. 

Βόρειο Σέλας στη Β. Νορβηγία

Αν σκεφτήκατε ποτέ να απολαύσετε μια ρομαντική εμπειρία, η βόρεια Νορβηγία κάνει πραγματικά τη διαφορά με τα απίστευτα θεάματα στον ουρανό της. Η περιοχή, η οποία καλύπτει περίπου το ένα τρίτο της Νορβηγίας, θεωρείται κορυφαίος προορισμός για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας από το φθινόπωρο μέχρι τα μέσα Απριλίου, ενώ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο ο ήλιος εξακολουθεί να είναι ορατός τα μεσάνυχτα.

Πόρτο, Πορτογαλία

Το Πόρτο είναι μια παραθαλάσσια εμπορική πόλη που σας μεταφέρει σε μια παλαιότερη εποχή με τους λιθόστρωτους δρόμους, τα αρχαία σπίτια, τις μπαρόκ εκκλησίες και τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Στην κοντινή κοιλάδα Duoro, μπορείτε να επισκεφθείτε τους αμπελώνες όπου παράγεται το κρασί τα τελευταία 2.000 χρόνια, να δοκιμάσετε το κρασί και να συμμετάσχετε σε πρακτικές συγκομιδής.

Ακτή Αμάλφι, Ιταλία 

Γνωστή για τη φυσική και αρχιτεκτονική της ομορφιά, η ακτή Αμάλφι αποτελεί την πρώτη επιλογή για μια ρομαντική μεσογειακή απόδραση. Οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο, περπατούν μέσα από μικρά χωριά με γραφική θέα στη θάλασσα και επισκέπτονται διάσημα αξιοθέατα όπως το Grotta dello Smeraldo, μεσαιωνικές εκκλησίες, κήπους και μουσεία. Όταν χρειάζεστε λίγο χρόνο για τους δυο σας, υπάρχουν πολλά απομονωμένα ξενοδοχεία που προσφέρουν θέα στον ωκεανό και πολυτελείς ανέσεις.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Αργεντινής, εσείς και ο/η σύντροφός σας δεν θα ξεμείνετε ποτέ από δραστηριότητες. Κάθε Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες θεατρικά έργα και παραγωγές προσφέρονται σε όλη την πόλη ή μπορείτε να βγείτε για μια εκλεπτυσμένη βραδιά στην διεθνώς αναγνωρισμένη όπερα Teatro Colón. Το πλήθος των εστιατορίων και των μπαρ προσφέρει πολλές επιλογές για δείπνο πριν από την παράσταση, συντελώντας σε μια τέλεια νύχτα. 

Whitsunday Islands, Αυστραλία

Στην καρδιά του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, αυτά τα 74 νησιά στις ακτές του Queensland της Αυστραλίας θα σας ταξιδέψουν σε απίστευτες τοποθεσίες. Το Whitehaven Beach είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες με λευκή άμμο και παρά το γεγονός ότι είναι ένα τουριστικό hotspot, εκτείνεται σε απόσταση 4 μιλίων.

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το Pixabay.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα