Κως: Πολιτισμός και Τουρισμός ενώνονται για το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου

18 Sep 2017, 08:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κως: Πολιτισμός και Τουρισμός ενώνονται για το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου, που διοργανώθηκε πέρυσι στην Κω και συνέβαλε στην προβολή του νησιού, αποκτά νέα δυναμική.

Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος στην Κω και στην Αλικαρνασσό, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Δήμων και στοχεύει να αποτελέσει θεσμό πολιτισμού που θα προάγει την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

Είναι χαρακτηριστικό της εμβέλειας που έχει το Φεστιβάλ, η κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τους διοργανωτές, το Σύνδεσμο Πολιτισμού του Δήμου Αλικαρνασσού και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κω κ. Ηλία Σιφάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης τύπου, στην οποία παρέστησαν ηθοποιοί αλλά και δεκάδες δημοσιογράφοι, εκτός από την παρουσίαση και προβολή του Φεστιβάλ, ήταν και η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “AYLA”, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες θέτοντας υποψηφιότητα για το OSCAR καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σιφάκης , μιλώντας, τόνισε ότι “Δήμος Κω και Δήμος Αλικαρνασσού αποδεικνύουν ότι μέσα από τον πολιτισμό μπορούν να αναδεικνύουν τη δυναμική που έχουν οι δύο περιοχές, ως τουριστικοί προορισμοί.

Η Κως του Πολιτισμού είναι αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου προβάλει την Κω στην τουρκική τουριστική αγορά αλλά και διεθνώς.”

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα