Ο βιώσιμος τουρισμός στους Δρόμους του Μεταξιού - Workshop στην Αλεξανδρούπολη

09 Mar 2017, 10:26 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ο βιώσιμος τουρισμός στους Δρόμους του Μεταξιού - Workshop στην Αλεξανδρούπολη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

31 χώρες που μετέχουν στο Δρόμο του Μεταξιού αντάλλαξαν τις καλύτερες πρακτικές για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η συμβολή του τουρισμού στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμου Τουρισμού (SDGs), κατά το έβδομο Συνέδριο Υπουργών του ΠΟΤ για το Δρόμο του Μεταξιού που πραγματοποιήθηκε χθες στην έκθεση ΙΤΒ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη.

Μάλιστα, η ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με ευκαιρία το Συνέδριο, ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Πρώτου Δυτικού Εργαστηρίου για το Δρόμο του Μεταξιού στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Απριλίου του 2017.

Ο γ.γ. του ΠΟΤ, Ταλέμπ Ριφάι, μιλώντας στο Συνέδριο δήλωσε: «Το 2015 ήταν χρονιά ορόσημο με την έγκριση του παγκόσμιου SDGs από τη διεθνή κοινότητα. Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει και στους 17 στόχους. Πράγματι, αν γίνει σωστή διαχείριση, ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση όλων των συνδεόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και ο πλανήτης όπως ο περιορισμός της φτώχειας, η προώθηση της ισότητας των φύλων, η ενίσχυση της απασχόλησης και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Οι υπουργοί και υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις και εμπειρίες τους στην αναβάθμιση του βιώσιμου τουρισμού, στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, στη συμμετοχική κοινότητα, στις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και στην ανάπτυξη καινοτόμων τουριστικών προϊόντων. 

Στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν 2 παρουσιάσεις, εορτάστηκαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Νομάδων της Κιργιζίας και συζητήθηκε η συμμετοχική κοινότητα στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Επίσης, η TripAdvisor παρουσίασε την έκθεση TripAdvisor Travel Trends για το Δρόμο του Μεταξιού 2017 που σχετίζεται με την ανάδειξη των προτιμήσεων, συνηθειών και ενδιαφερόντων ταξιδιωτών στο Δρόμο του Μεταξιού. Σύμφωνα με αυτήν, ανάμεσα στις περιοχές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών είναι οι χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η τοπική γαστρονομία και τα τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα