Δασικό το 80% της Πάτμου λόγω...ρίγανης

15 Feb 2017, 12:09 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Δασικό το 80% της Πάτμου λόγω...ρίγανης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έντονη αντίδραση των Πατμίων έχει προκαλέσει απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, με την οποία χαρακτηρίζεται δασική έκταση το 80% του νησιού.

Ο Δήμαρχος Πάτμου, Γρηγόρης Στάϊκος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, έκανε λόγο για παραλογισμό, τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία υποβολής μηνύσεων εναντίον των συντακτών των δασικών χαρτών.

«Αυτοί οι χάρτες, είπε, συντάχθηκαν με προχειρότητα και ανευθυνότητα».

Για τα προβλήματα που θα προκληθούν, κυρίως στην ανάπτυξη του νησιού, καθώς θα νεκρώσουν οι επενδύσεις, ο δήμαρχος Πάτμου ενημέρωσε χθες τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

Τόσο ο υπουργός, όσο και οι συνεργάτες του, αναγνώρισαν ότι έχουν γίνει λάθη και δόθηκε εντολή να γίνει άμεσα έλεγχος των δασικών χαρτών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών.

«Υπάρχει κακόβουλο σχέδιο, τόνισε ο δήμαρχος, για να χαθούν οι αξίες των ακινήτων».

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, Κατερίνα Μπαλατσούκα, ανέφερε στην ΕΡΤ Ρόδου ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ το 2013, δασικές χαρακτηρίζονται πλέον και οι περιοχές που έχουν φρυγανικά οικοσυστήματα (θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο κ.λ.π).

«Γι’ αυτό, τόνισε, πρασίνισαν τα νησιά».

Σημειώνεται ότι παλαιότερα τα φρυγανικά φυτά εντάσσονταν στις χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Υποστήριξε ότι η Διεύθυνση Δασών δεν είχε άλλο δρόμο από το να ακολουθήσει τη νομοθεσία, προσθέτοντας ότι οι θιγόμενοι έχουν δικαίωμα κατάθεσης ενστάσεων.

Πηγή: ert.gr

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα