Η Κέρκυρα στο top10 των φθηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς φέτος

16 Jan 2017, 10:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Κέρκυρα στο top10 των φθηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς φέτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο δέκατος πιο προσιτός προορισμός για Βρετανούς ταξιδιώτες θα είναι η Κέρκυρα το 2017, βάσει των τοπικών τιμών σε 8 βασικά προϊόντα (για φαγητό, ποτά και για την παραλία) που αγοράζονται από τους τουρίστες στις διακοπές. Σύμφωνα με έρευνα της Post Office Travel Money, το κόστος των προϊόντων αυτών στην Κέρκυρα, το μοναδικό ελληνικό προορισμό που διερευνήθηκε, δεν ξεπερνά τις 63,54 λίρες κατά μέσο όρο.

Οικονομικότερη επιλογή για τους Βρετανούς, βάσει των τιμών στα 8 βασικά προϊόντα διακοπών, είναι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η περιοχή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, με το συνολικό κόστος των προϊόντων να ανέρχεται σε 33,36 λίρες, 4 λίρες περισσότερα από πέρυσι.

Στην κατάταξη ακολουθούν η Sunny Beach της Βουλγαρίας (33,53 λίρες), η Costa del Sol της Ισπανίας (38,79 λίρες), η Μαρμαρίδα της Τουρκίας (49,74 λίρες), η Πράγα (51,17 λίρες), η Πάφος (53,03 λίρες) και η Βουδαπέστη (53,18 λίρες).

Πιο ακριβός προορισμός θα είναι φέτος το Ντουμπάι, η Antigua, η Ουάσιγκτον DC, η St Lucia και η Τζαμάικα.

Τα βαρόμετρο τιμών για το 2017 βασίζεται στο κόστος που έχει ένα καλάθι αγορών στον κάθε προορισμό. Το καλάθι αποτελείται από 8 τυπικά τουριστικά προϊόντα, από γεύμα για 2 με κρασί μέχρι ένα μπουκάλι μπύρας και ένα ποτήρι καφέ.

Ενώ το συνολικό κόστος των προϊόντων φέτος είναι αυξημένο σε όλο τον κόσμο σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές στα 8 αυτά προϊόντα έχουν πέσει ή παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα στο 40% από τους 44 προορισμούς στους οποίους διεξήχθη η έρευνα.

Ενώ η έρευνα αναγνωρίζει τον αντίκτυπο που έχει η μειωμένη αξία της λίρας στο κόστος των διακοπών το 2017 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, ξεκαθαρίζει ότι η λίρα είναι στην πραγματικότητα πιο ισχυρή τώρα σε σχέση με πριν μία πενταετία. 

Δείτε τους πίνακες με το κόστος των προϊόντων ανά προορισμό στο συνημμένο αρχείο.

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα