Πρωταθλητές τα Ιόνια νησιά σε ποσοστό αύξησης αφίξεων φέτος

02 Dec 2016, 10:09 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Πρωταθλητές τα Ιόνια νησιά σε ποσοστό αύξησης αφίξεων φέτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με άνοδο αφίξεων κατά 13,2% στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015, τα Ιόνια Νησιά έρχονται πρώτα σε ποσοστιαία αύξηση φέτος μεταξύ των καθιερωμένων τουριστικών προορισμών της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία, που αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μόνο τον Οκτώβριο η Κέρκυρα είχε άνοδο αφίξεων κατά 31,80 %, το Άκτιο 84,20 %, η Κεφαλονιά 37,70% και η Ζάκυνθος 51%, γεγονός που σηματοδοτεί κάποια θετικά βήματα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι αφίξεις από το εσωτερικό επίσης σημείωσαν σημαντική άνοδο τον Οκτώβριο (ενδεικτικά: Ζάκυνθος +38,60%,  Κέρκυρα +19,30%). Οι αφίξεις, εξάλλου, από τα λιμάνια της Ιταλίας στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου ξεπέρασαν το +50% σε οχήματα και επιβάτες και η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα είναι στο +15% μέχρι στιγμής. 

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κ.Σπύρος Γαλιατσάτος, πολλές μεγάλες τουριστικές μονάδες έμειναν ανοιχτές ως τα τέλη του Οκτώβρη, ενώ σε προηγούμενα έτη έκλειναν στις αρχές ή τα μέσα του Οκτώβρη. 

"Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της, θα συνεχίσει τις προσπάθειες τόσο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και για τη βελτίωση και εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, με στόχο την αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης του τουρίστα-επισκέπτη και το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό όφελος", υπογραμμίζει ο κ.Γαλιατσάτος.

                                                                       

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα