Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

01 Dec 2016, 09:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019  η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 αναδείχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Χατζημάρκου. Ο τίτλος θα απονεμηθεί επισήμως σε ειδική τελετή στο δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου. Η Περιφέρεια ζήτησε η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, όπου προτείνεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης της υποψηφιότητας.

Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς για τουλάχιστον τρία χρόνια η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχει να στηρίξει τον δεύτερο βασικό πυλώνα της οικονομίας των νησιών μετά τον τουρισμό,  τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους – και κυρίως νέους ανθρώπους – στην γη και την πρωτογενή παραγωγή τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας υπηρετεί άριστα τον στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής, που είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. 

"Είμαστε η μοναδική περιφέρεια της Ευρώπης όπου κάθε νησί έχει την δική του, ξεχωριστή, μοναδική πολιτιστική και γαστρονομική ταυτότητα» είχε αναφέρει ο κ.Χατζημάρκος όταν είχε κατατεθεί η υποψηφιότητα, προσθέτοντας ότι «ο τίτλος θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, καθώς υπάρχει ισχυρό κίνημα γαστρονομίας στις χώρες της Ευρώπης από όπου αντλούμε το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών». 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα