Η βρετανική Mirror αποθεώνει τη Ζάκυνθο - φανταστικό νησί, τέλειο για οικογενειακές διακοπές

02 Jan 2016, 17:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η βρετανική Mirror αποθεώνει τη Ζάκυνθο - φανταστικό νησί, τέλειο για οικογενειακές διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ως ένα φανταστικό νησί και τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Mirror τη Ζάκυνθο σε σημερινό δημοσίευμά της.

Το ταξίδι του δημοσιογράφου Peter Rickman και της οικογένειάς του στο νησί, ο οποίος δηλώνει μαγεμένος από το Ιόνιο και την ηλιοφάνεια του προορισμού, ξεκινά από μια ημερήσια θαλάσσια περιήγηση στα νερά της Ζακύνθου, και το θέαμα μιας θαλάσσιας χελώνας που αποτελεί προστατευόμενο είδος.

Περιγράφει τον ενθουσιασμό του για το κολύμπι στα γαλάζια νερά των ακτών της Ζακύνθου, στη διάρκεια της περιήγησης που γίνεται με το σκάφος «Αννούλα» το οποίο επισκέπτεται και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, στην ακτή Λαγανά, με σκοπό την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, το παλαιότερο του είδους του στη Μεσόγειο. 

Κάνει αναφορά στις τοποθεσίες όπου οι χελώνες γεννούν τα αυγά τους, όπως το Μαραθονήσι, και στο γεγονός ότι η θαλάσσια χελώνα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος χελώνας στον κόσμο. 

Το νησί, αναφέρει o συντάκτης, παραμένει κατάφυτο ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξαιτίας των πυκνών βροχοπτώσεων του χειμώνα, κάνει αναφορά στη διάσημη παραλία Ναυάγιο και την ιστορία της, στο πλούσιο ανάγλυφο του νησιού με βουνά και κρυμμένες παραλίες. 

Ο συντάκτης έμεινε στο Alykanas Beach Village της Thomson στον Αλυκανά, με θέα στην Κεφαλονιά που έγινε διάσημη από την ταινία και το βιβλίο “To μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνες και νεροτσουλήθρες για παιδιά.

Ο Αλυκανάς είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο θέρετρο με μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα και με έναν κεντρικό δρόμο με πολλές ταβέρνες και μπαρ. Ένα μικρό τρένο για τους τουρίστες κάνει δρομολόγια στα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ εναλλακτικά οι επισκέπτες ξεναγούνται με άμαξες που οδηγούν άλογα κατά μήκος της ακτής μεταξύ του Αλυκανά και του διπλανού θερέτρου Αλυκές, κάτι που προτίμησε η αποστολή της Mirror.

Επιπλέον, το φαγητό χαρακτηρίζεται οικονομικό (30 ευρώ κάθε βράδυ για 3 άτομα) ενώ η μοναδική μαρτυρία της κρίσης ήταν μερικά μισοτελειωμένα κτίσματα. Οι επιλογές εστιατορίου είναι πολλές όμως τα πιάτα είναι ένα μείγμα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

Ο συντάκτης κάνει αναφορά σε 2 ταβέρνες, τις Al Fresco και Carissimo, με την πρώτη να διαθέτει θέα στα βουνά από την περιοχή των Αλυκών και φαγητό σε στυλ μπιστρό και τη δεύτερη στον Αλυκανά να προσφέρει ένα μπουκάλι κρασί ως κέρασμα του μαγαζιού και έκπτωση στη δεύτερη επίσκεψη.

Οι ντόπιοι είναι φιλικοί, ο καιρός είναι πανέμορφος και η θάλασσα εκπληκτική. Το νησί προσφέρει ηρεμία, και την ικανοποίηση της εξερεύνησης στην αναζήτηση χελώνας, αναφέρει ο Rickman.

Προτείνει δε ως καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το νησί την Άνοιξη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα