Ε.Ξ. Κω: Καταστροφή για τον τουρισμό της Κω η επανάληψη εικόνων "τσαντιριού" το 2016

22 Dec 2015, 10:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Κω: Καταστροφή για τον τουρισμό της Κω η επανάληψη εικόνων "τσαντιριού" το 2016

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι επιπτώσεις των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στον τουρισμό της Κω και η αντιμετώπιση του ζητήματος κυριάρχησαν στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, που πραγματοποιήθηκε χθες 21 Δεκεμβρίου, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω:

"Συζητήθηκαν τα προβλήματα των μειωμένων κρατήσεων, όπως αυτές προέρχονται από την αλλοιωμένη εικόνα που εμφάνισε το νησί λόγω της μη διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών του καλοκαιριού του 2015 και της μετατροπής της πόλης σε ένα άτυπο κέντρο παραμονής μεταναστών.

Αναπτύχθηκαν οι δράσεις διαφήμισης και προβολής του νησιού της Κω, όπως αυτές συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε μια δυναμική προσπάθεια για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι απόψεις των μελών στον τρόπο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, όπου τοποθετήθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες της Κω και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κω κ. Αβρίθης.

Μετά από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε ομόφωνα στα παρακάτω:

1. Δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Ένωσης Ξενοδόχων Κω να ταχθεί υπέρ ή κατά οποιασδήποτε επίσημης δομής.

2. Προτείνουμε τη μετακίνηση του τμήματος αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ σε χώρο εκτός αστικού ιστού, εκτός τουριστικού ιστού, μη ορατό από διερχόμενους. Καλούμε το Δήμο Κω να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε πως η μετακίνηση αυτή, δεν είναι δική του αρμοδιότητα-απόφαση, είναι όμως δική του αρμοδιότητα το να το ζητήσει και να το διεκδικήσει επισήμως από τα αντίστοιχα υπουργεία. Θεωρούμε πως στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, πρέπει ο Δήμος Κω να βγει μπροστά και να προτείνει το χώρο που θεωρεί κατάλληλο ώστε να μην αφήσουμε οποιαδήποτε περιθώρια λάθος επιλογής από τους κυβερνητικούς που δεν γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του νησιού μας.

3. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη μιας κοινής συνάντησης των επαγγελματικών φορέων του νησιού με το Δήμαρχο Κω, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με τον έπαρχο Κω και με τους εκλεγμένους βουλευτές Δωδεκανήσου. Είμαστε υποχρεωμένοι να παραβλέψουμε τις όποιες πολιτικές διαφορές και προσωπικές διαφωνίες και να συνενωθούμε σε μια κοινή φωνή προς την προάσπιση του τόπου μας. Η ένωση ξενοδόχων Κω θα αναλάβει την πρωτοβουλία μιας τέτοιας συνάντησης.

4. Απαίτησή μας αποτελεί το νοικοκύρεμα της πόλης και η διασφάλιση της μη επανάληψης των εικόνων «τσαντιριού». Οι υπεύθυνοι αυτού, Κυβέρνηση και Δήμος ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διαφορετικά τους καθιστούμε υπεύθυνους για την τουριστική καταστροφή της Κω.

Τα προβλήματα του νησιού πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν. Η Ένωση Ξενοδόχων Κω θα είναι παρούσα όπου και όπως χρειαστεί."

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα